Cum vrea Visa sa aduca platile digitale mai aproape de micii comercianti printr-o solutie ce implica costuri reduse

Visa isi propune sa aduca platile digitale mai aproape de micii comercianti, in special de cei din mediul rural, prin intermediul unei solutii ce are la baza codurile QR. Catalin Cretu, general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta, a precizat pentru wall-street.ro in cadrul unui interviu sustinut la evenimentului Future Banking despre felul in care functioneaza aceasta solutie si care sunt beneficiile.

Cei de la Visa se afla in acest moment in discutii cu bancile privind implementarea acestui sistem de plata prin intermediul codurilor QR, institutiile financiare fiind nevoite sa faca o serie de modificari la nivelul sistemelor tehnice pentru a-l putea integra.

“Solutia consta in scanarea unui cod QR si practic executarea platii prin intermediul acestei tehnologii. Cel care doreste sa plateasca trebuie sa scaneze acest cod QR, care identifica comerciantul, iar mai apoi sa selecteze costul serviciului in mod manual, in cazul in care acesta nu este deja inmagazinat in cod”, precizeaza Catalin Cretu.

Reprezentantul Visa declara ca exista o optiune si pentru persoanele care nu poseda un smartphone, reprezentanta de catre trimiterea unui mesaj ce contine un cod numeric care identifica in acelasi timp costul produsului si comerciantul.

"Principala problema pe care o rezolva aceste noi tehnologii este costul. In conditiile anterioare, banca acceptatoare trebuia sa instaleze un POS, ce costa in jur de 250-300 de euro, la comerciantii foarte mici din zonele rurale unde nivelul de vanzare este limitat si sa isi recupereze aceasta investitie printr-o taxa fixa perceputa lunar. Comerciantii considerau aceasta taxa impovaratoare si prea ridicata, fiind luni in care nu avea loc nicio tranzactie cu cardul. In cazul unui cod QR, vorbim de un sticker care poate fi lipit la acesti comercianti si care elimina practic costul terminalului", adauga Catalin Cretu.

Setari Cookie-uri