Startup-ul fintech de transferuri online internationale TransferGo, prezent in Romania din 2015, a primit licenta de e-money de la Banca Lituaniei. Aceasta certificare le permite simplificarea si accelerare transferurilor, precum si dezvoltarea de produse noi.

Dupa obtinerea acestei licente, cei de la TransferGo vor putea transforma aplicatia de transfer de bani intr-un portofel digital in care clientii sa aiba acces la diverse produse financiare, cum ar fi stocarea banilor in depozite.

“Noua licenta inseamna un pas mare inainte si posibilitatea sa oferim clientilor pe viitor mult mai multe produse. Observam ca din ce in ce mai multi dintre clientii nostri adopa solutii digitale. Spre exemplu, peste 65% dintre transferurile de bani catre Romania prin TransferGo, se desfasoara prin intermediul aplicatiei”, precizeaza Marius Nedelcu, head of growth la TransferGo pentru wall-street.ro.

Pana in prezent, romanii au trimis peste 100 de milioane de euro prin intermediul serviciilor TransferGo, iar valoarea medie a fiecarei tranzactii a fost de peste 420 de euro. La nivel global, startup-ul fintech are operatiuni in peste 47 de tari si peste 1 miliard de euro transferati prin intermediul aplicatiei.

In ceea ce priveste investitiile, TransferGo a atras pana in acest moment 17,8 milioane de euro, ultima runda de finantare fiind incheiata la finalul lunii trecute, runda in urma careia startup-ul a atras 8,6 milioane de euro.

TransferGo se va afla in continuare sub supravegherea Autoritatii de Servicii Financiare din Regatul Unit (UK) si va continua sa utilizeze licenta eliberata in UK pentru transferurile financiare internationale. Licenta de moneda electronica emisa de Banca Lituaniei acopera mai multe optiuni decat cea obtinuta in UK si permite dezvoltarea de noi produse, in paralel cu imbunatatirea serviciilor deja disponibile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri