TBI Bank anunta cresterea cu un punct procentual a dobanzilor oferite pentru depozitele la termen in lei constituite online pana la finalul anului 2018 pe o perioada de 6, 9, respectiv 12 luni. Chiar si dupa aceasta majorare, dobanzile practicate nu reusesc sa depaseasca rata anuala a inflatiei.

Dobanzile majorate se aplica tuturor depozitelor online nou constituite pana la 31 decembrie 2018 atat de clienti noi, cat si de clientii existenti. Noile dobanzi sunt de 4,25% pe an pentru depozitul la termen in lei pe o perioada de 12 luni, 3,9% pe an pentru depozitul la termen in lei pe o perioada de 9 luni, respectiv 3,75% pe an pentru depozitul la termen in lei pe o perioada de 6 luni, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Depozitele online din portofoliul TBI Bank sunt complet digitale si pot fi deschise sau inchise in cateva minute, fara necesitatea unei vizite la banca. Clientii isi pot gestiona economiile fara birocratie si cu zero costuri pentru administrarea si operarea contului, precum si pentru transferurile sau retragerile de numerar. La termen, clientii pot retrage sumele in numerar sau prin transfer catre contul din care acestea au fost initial virate, in functie de optiunea aleasa la constituirea depozitului.

TBI Bank depaseste Banca Romaneasca in ceea ce priveste dobanzile pentru depozitele la termen pe un an, insa nu si rata anuala a inflatiei

Conform unei analize facute de wall-street.ro la finalul lunii septembrie in ceea ce priveste dobanzile practicate de bancile din Romania pentru depozitele la termen in lei pe 12 luni, Banca Romaneasca se afla pe primul loc cu o dobanda de 3,75%, acordata cu ocazia Centenarului Marii Uniri, fiind urmata de TBI Bank cu o dobanda de 3,25% pe an. In urma majorarilor anuntate astazi de catre banca bulgareasca, aceasta trece pe primul loc in topul bancilor din Romania din punct de vedere a dobanzilor practicate pentru depozitele in lei.

Banca Dobanda
Banca Romaneasca 3,75%
TBI Bank 3,25%
Piraeus Bank 3,09%
Credit Agricole 3%
Patria Bank 2,75%
Libra Internet Bank 2,50%
Banca Transilvania 2,50%
Idea Bank 2,35%
OTP Bank 2,35%
Alpha Bank 2,3%

*situatia dobanzilor la depozitele in lei pe o perioada de 12 luni la finalul lunii septembrie, inainte de majorarea facuta de catre TBI Bank

Chiar si in urma acestei majorari de 1%, dobanda practicata de catre TBI Bank pentru depozitele la termen pe 12 luni nu depaseste rata anuala a inflatiei care a fost cotata de catre Institutul National de Statistica (INS) la 5,03% pentru luna septembrie, dupa o scadere usoara fata de luna august in care s-a situat la 5,1%.

Totusi, BNR a emis in ultimul raport un scenariu optimist, fata de precedentul prezentat, cu privire la evolutia inflatiei pentru urmatoarea perioada, valorile proiectate pentru rata anuala a inflatiei IPC (indicele preturilor de consum) din scenariul de baza fiind in scadere cu 0,1 puncte procentuale pentru finalul anului curent si respectiv 0,3 puncte procentuale pentru sfarsitul anului 2019. Asadar, reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei prognozeaza o scadere a inflatiei in jurul valorii de 3,5% pentru finalul anului 2018 si 2,7% pentru finalul anului 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri