pAIdAnalityx, solutia sub forma unei platforme web care foloseste inteligenta artificiala pentru a identifica platile eronate dintr-o companie, a analizat pentru trei companii multinationale platile din trecut, unde s-au identificat sume duplicate, mai exact, bani pe care companiile i-au pierdut fara sa stie, din erori operationale, in valoare de peste 3 milioane de euro. Ulterior, platforma a fost implementata in cadrul acestor companii pentru a evita greselile pe viitor, iar acum 10 entitati bancare folosesc solutia, entitati care au un volum anual al platilor in valoare de 6-7 miliarde de euro.

“Multe companii foarte mari inca folosesc metode invechite pentru a identifica aceste erori, fapt care cauzeaza un mare efort uman pentru a putea face verificari. Odata cu cresterea companiei, efortul devine tot mai mare, iar multe companii se vad in fata deciziei fie de a mai angaja oameni care sa verifice platile, fie sa accepte ca aceste erori se intampla si sa se concentreze doar pe sumele importante. In orice varianta, la nivel de companie se inregistreaza o pierdere”, precizeaza Radu Fertonea, fondator pAIdAnalitix, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Potrivit pAIdAnalytix, companiile inregistreaza plati eronate din cauza faptului ca au un proces de plata complex, iar in peste 60% dintre companii, procesul nu este digitalizat, verificarea platilor realizandu-se prin factorul uman, unde efortul pentru a identifica erorile este foarte mare si nivelul de acuratete scazut.

Din prima zi de implementare a solutiei, aceasta are capacitatea de a identifica peste 95% din erorile realie, fiind folosita atat pentru analiza platilor din trecut, cat si in mod preventiv, inainte de orice plata. Dupa ce eroarea a fost identificata si analizata, se genereaza propunerea asupra platilor care au un risc mare de a fi eronate. Aceste propuneri sunt analizate de un operator uman care valideaza platile eronate reale, iar astfel modelul invata generand o predictie mai buna a doua oara.

Solutia este foarte usor de implementat, fiind necesare doar datele despre platile companiei, ulterior platforma generand propunerea. Datele necesare sunt bine protejate, majoritatea nu sunt o problema din punct de vedere GDPR. Solutia se livreaza pe baza unei licente lunare, iar costul acesteia este influentat de numarul de plati analizate.

“Pentru companiile care nu sunt familiare cu aceste erori operationale, pAIdAnalitix ofera o analiza a platilor din trecut, ceea ce le aduce inapoi banii pe care i-au pierdut fara sa stie. In cazul in care compania stie problema, dar nu are capacitatea si resursele necesare sa gaseasca o solutie proprie, pAIdAnalityx reduce exponential efortul de a identifica erorile, pentru ca acuratetea motorului de inteligenta artificiala este foarte mare. Anul trecut, am testat solutia in cadrul a trei companii unde am salvat peste 3 milioane de euro din plati eronate, iar astazi mai multe banci din Franta folosesc solutia pentru un control al intregului proces de efectuare a platilor. Companiile care au implementat solutia au salvat, in medie, intre 500.000- 1.000.000 de euro anual din plati eronate” a precizat Radu Fertonea, fondator pAIdAnalytix.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri