Daniel Dines, CEO-ul companiei UiPath, preciza la acea vreme ca procesul de atragere a investitiei a fost mult mai rapid decat in cazul rundei de 1,6 milioane de dolari atrase cu un an inainte. In urma acestei runde, compania a fost evaluata la 1,1 miliarde de dolari.

“In cazul primei runde de investitii, cea de 1,6 milioane de dolari, procesul a durat 14 luni pana cand a fost finalizat. Acum, pentru cele 153 de milioane de dolari, totul a durat 2 luni de zile.”, preciza CEO-ul companiei UiPath.

Runda de investitie a fost condusa de Accel - investitorul principal al primei runde, caruia i s-au alaturat doi noi finantatori, CapitalG si Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures si Seedcamp – au participat si ei in aceasta runda.

2013 ASF, numiri exclusiv...
Citeste si: 2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta

Runda care i-a adus startup-ului UiPath statutul de unicorn in 2018 s-a dovedit a fi doar inceputul unei evolutii cu adevarat incredibile. Dovada sta faptul ca la un an distanta de acea reusita, business-ul fondat in Romania a devenit una dintre companiile de enterprise software cu cea mai mare crestere si una din cele mai valoroase companii de AI software din lume, dupa o runda de investitii Seria D, in valoare de 568 de milioane de dolari, luata in aprilie a anului 2019, in urma careia a fost evaluata la 7 miliarde de dolari.