Modernizarea tehnologica si noile solutii bazate pe inteligenta artificiala sunt uneori dificil de implementat in bancile traditionale, in special daca acestea sunt deja profitabile bazandu-se pe un business al carui succes a fost dovedit in timp.

“Schimbarea este un risc pentru bancile care au deja un business ce merge bine si care genereaza multi bani. Obiectivul nostru in cadrul George Labs este insa acela de a construi cea mai buna platforma financiara posibila”, a mentionat Maurizio Poletto, Managing Director George Labs, companie detinuta integral de Erste Bank si care a lansat anul trecut, prin intermediul BCR, platforma bancara inteligenta George.

George a ajuns la 450.000 de utilizatori la sfarsitul primului trimestru din acest an. Cea mai importanta functionalitate adaugata platformei bancare inteligente lansata de catre BCR este deschiderea unui cont 100% online. Peste 75% dintre utilizatorii activit utilizeaza versiunea mobile, in timp ce numarul tranzactiilor digitale a crescut cu 60% fata de trimestrul 4 al anului 2018. Astazi, BCR are peste 1,4 milioane de utilizatori activi de servicii digitale.

“In cazul George ne-am concentrat asupra a trei aspecte majore. In primul rand am vrut sa stim cum stau clientii nostri la capitolul educatie financiara si sa ne asiguram ca prin George pot ajunge cat mai repede posibil la produsul care ii intereseaza; am vrut sa avem o imagine simpla dar consistenta a vietii financiare a clientilor. In al doilea rand ne concentram pe un nivel de personalizare cat mai ridicat, atat in ceea ce priveste interfata George, cat si in privinta personalizarii produselor bancare pe care le oferim clientilor. Nu in ultimul rand, vream sa construim un ecosistem de servicii prin intermediul George. Mai exact, inca de la inceput ne-am dat seama ca nu putem sa cream singuri toate serviciile financiare pe care le dorim, asa ca am expus API-ul (n.red. interfata de programare a aplicatiei) catre terte parti care isi pot integra serviciile in platforma noastra. In momentul de fata lucram cu 4-5 clienti in acest sens”, a explicat Maurizio Poletto.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.

La cati utilizatori a ajuns...
Citeste si: Ce functionalitati noi va avea George, platforma lansata de BCR

Foto: Ovidiu Udrescu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Platforma George, lansata de BCR, a depasit 450.000 de utilizatori