Grupul M3 Holdings, fondat de catre Mihai Ivascu, a lansat oficial platforma M3 Payments, cel de-al treilea business din portofoliu alaturi de Moneymailme si Modex. Am stat de vorba cu Mark Bolsom, Head of M3 Payments, pentru a afla mai multe despre acest proiect.

Inainte de a ajunge in pozitia de Head of M3 Payments, Mark Bolsom a ocupat functii de conducere in companii precum Western Union, fiind director of FX Services UK, sau Travelex, unde a ocupat pozitia de head of corporate dealing.

"M3 Payments este o platforma online de plati care ofera companiilor si persoanelor fizice posibilitatea de a plati in peste 40 de monede internationale din mai mult de 200 de tari din intreaga lume. Clientii pot avea, gratuit, depozite in mai multe valute, fara a fi nevoiti sa isi deschida conturi bancare multiple. Acestia pot face instant schimbul dintr-o valuta in alta, avand acces la un curs foarte convenabil. Platforma ofera o interfata user-friendly, un serviciu complex de raportare si are, de asemenea, o functionalitate pentru plati care le permite utilizatorilor sa incarce fisiere din Excel. Functionalitatea aceasta poate fi folosita si pentru plata salariilor intr-un mod rapid si cu costuri reduse, indiferent de moneda in care salariatul isi are contul bancar", precizeaza Mark Bolsom intr-un interviu acordat wall-street.ro

In ceea ce priveste costurile, Bolsom precizeaza ca acestea sunt reprezentate de o marja mica a cursului de schimb. De asemenea, clientii au acces la instrumente de hedging, precum Forward Contract (schimburi valutare programate in viitor la un curs stabilit astazi).

Dezvoltata de programatorii romani ai grupului M3 Holding

sursa foto: M3 Payments / Facebook

M3 Payments are in prezent 5 angajati care gestioneaza direct platforma de plati, insa dezvoltarea ei a fost facuta de catre echipa de dezvoltare a intregului grup M3 Holdings.

"Tehnologia este in centrul tuturor lucrurilor pe care le facem. Pe masura ce dezvoltam platforma M3 Payments veti vedea noi inovatii, realizate de programatorii romani. (..) Nu este dificil sa atragi talente in FinTech. Este, in mod clar, unul dintre cele mai interesante domenii in care se lucreaza in prezent si o mare parte dintre talentele disponibile se simt frustrate din cauza constrangerilor de a lucra pentru marile organizatii si isi doresc sa imbratiseze provocarea de a lucra pentru un start-up, unde pot vedea direct rezultatul muncii lor", considera Bolsom.

Avand in CV-ul sau companii mari precum Western Union sau Travelex, Bolsom este de parere ca in majoritatea cazurilor, dimensiunea organizatiei si prioritatile actionarilor pot fi un obstacol in ceea ce priveste dezvoltarea.

"Wester Union va acorda intotdeauna prioritate activitatii lor in domeniul transferului de bani, dar infrastructura gigantica, modelul de business bazat pe un numar mare de brokeri se traduc prin costuri ridicate, timp si energie. In aceste conditii, serviciul devine costisitor pentru clienti. Deci, este un sentiment bun sa faci parte dintr-o organizatie care s-a concentrat cu adevarat pe Fintech si plati online, care intelege tehnologia si nevoile in schimbare ale clientilor si care se poate adapta la ele in mod corespunzator si, cel mai important, rapid", adauga Bolsom.

Deocamdata, platforma M3 Payments nu are blockchain in "ADN-ul" ei, fiind dezvoltata independent de Modex, companie parte a aceluiasi grup, care a anuntat recent ca is va extinde relatia cu Banca Comerciala Romana in urma Acceleratorului BCR-InnovX, oferindu-le spre exploatare solutia blockchain Modex BCDB.

"In prezent, Modex si M3 Payments se dezvolta independent in cadrul Holdingului M3, din care mai face parte si Moneymailme - aplicatie de transfer de bani in social media. Cu toate acestea, in viitor, intentionam sa aducem impreuna expertiza noastra in ambele domenii, pentru un beneficiu reciproc", explica Mark Bolsom.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri