Banca digitala N26, unul dintre principalii competitori ai FinTech-ului Revolut care este prezent si pe piata noastra, a atras o noua runda de finantare.

N26, care detine o licenta bancara din anul 2016, a atras de la investitorii existenti in portofoliul sau o noua runda de finantare de 170 de milioane de dolari, in urma careia business-ul a ajuns sa fie evaluat la 3,5 miliarde de dolari.

Aceasta runda vine la 6 luni distanta de una serie D in valoare de 300 de milioane de dolari, in urma careia business-ul a fost evaluat la 2,7 miliarde de dolari. FinTech-ul si-a lansat in luna octombrie a anului trecut serviciile si in Regatul Unit al Marii Britanii, unde a adunat pana in pezent peste 200.000 de clienti. Pe piata din SUA, atacata si de rivalii Revolut si Monzo, fintech-ul german are deja o lista de asteptare pe care s-au inscris peste 100.000 de persoane, conform Financial Times.

Deocamdata, N26 nu a intrat pe piata din Romania.

Citeste si:
Ce urmeaza in bankingul digital in 2019? Noi jucatori ameninta bancile
Ce urmeaza in bankingul...

Ultima runda de finantare luata de jucatorii importanti ai sectorului FinTech european a fost obtinuta de catre Monzo, la finalul lunii iunie a acestui an, in valoare de 113 milioane de lire. In urma acesteia, banca digitala din Regatul Unit al Marii Britanii a ajuns la o evaluare de 2 miliarde de lire sterline.

Monzo, unul dintre principalii rivali din Regatul Unit al Marii Britanii ai fintech-ului Revolut, si-a dublat evaluarea, ajungand la 2 miliarde de lire sterline dupa inchiderea unei noi runde de finantare. De cealalta parte, Revolut, Fintech prezent si pe piata din Romania, a obtinut ultima runda de finantare in luna aprilie a anului 2018, ce i-a propulsat evaluarea la 1,7 miliarde de dolari.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cati bani au atras startup-urile FinTech in 2018