FinTech-ul romanesc Finqware a fost selectat pentru a participa in semifinala competitiei de pitching “Supernova”, din cadrul unuia dintre cele mai mari targuri de tehnologie din tarile arabe, GITEX 2019.

Business-ul fondat de catre Cosmin Cosma, Dumitru Taraianu si Danut Covalciuc, ce ofera o solutie de agregare a datelor bancare si care se pregateste sa se lanseze pe piata europeana, va urca maine, 7 octombrie, pe scena evenimentului GITEX 2019.

Startup-ul romanesc Finqware face parte din Prima Harta a FinTech-urilor romanesti, lansata de Future Banking pe 1 octombrie. O poti descarca gratuit de AICI.

Prezentarea va fi sustinuta in cadrul competitiei de pitching “Supernova”, parte a evenimentului mentionat anterior. In cazul in care ajung in finala, romanii de la Finqware au sansa de a castiga pana la 100.000 de euro, in cazul in care sunt desemnati Supernova Champion, premiu acordat celei mai inovatoare solutii globale dezvoltata de un start-up.

"Prezenta in aceasta competitie este o oportunitate majora pentru noi de a intra in contact cu ecosistemul de potentiali parteneri si investitori din tarile arabe, avand in vedere ambitia noastra de a deveni o platforma globala de Open Banking. Speram sa inspiram si sa deschidem usa si pentru alte FinTech-uri locale", a declarat Cosmin Cosma, co-fondator si CEO al Finqware pentru wall-street.ro

Finqware a participat in cadrul evenimentului GITEX 2019 ca urmare a unei finantari primite de statul roman, prin Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani 2019, lansat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, dar si cu sprijinul Asociatiei Romane pentru Industria de Electronica si Software Transilvania (ARIES - Transilvania).

Startup-ul FinTech romanesc Finqware a primit o investitie de tip seed de 180.000 de euro de la fondul de investitii Gapminder, la finalul lunii iulie. Sub sintagma “Open Banking at work”, Finqware dezvolta o infrastructura de agregare de date bancare, interconectand bancile si furnizorii financiari cu companiile care doresc sa dezvolte produse si solutii digitale inovative in industria financiara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri