O delegatie formata din reprezentanti ai industriei FinTech si a serviciilor financiare, cat si a serviciilor conexe acestora, dar si cu oficiali din partea BNR, a participat, pe 4 si 5 decembrie, in Katowice (Polonia) la Impact CEE Fintech, una dintre conferintele importante din Europa Centrala si de Est.

Din cadrul delegatiei au facut parte companiile Symphopay, Payvent, iFactor, Omnicredit, Creditez, TypingDNA si Finqware, ultimele doua fiind selectate in avans de catre organizatorii conferintei pentru a-si prezenta produsele pe scena principala a evenimentului, iar TypingDNA castigand si premiul publicului in cadrul Inspire Session.

“Delegatia pe care am reusit sa o coordonam la Katowice a fost un prim pas promitator pentru stabilirea unor relatii ale comunitatii antreprenoriale de FinTech din Romania cu pietele din regiune. Suntem la finalul unui an in care contactele cu alte piete din Europa au crescut, iar in 2020, planul nostru este ca astfel de delegatii sa aiba loc regulat, cu sprijinul asociatiilor de FinTech din alte piete si, astfel, companiile locale sa fie in contact cat mai devreme si in mod regulat cu dinamica pietelor pe care le tintesc pentru extindere”, a declarat Tudor Stanciu, organizator al delegatiei si fondator al FinTech Camp.

Retail jobs

Pe parcursul celor doua zile, participantii au avut posibilitatea sa-si prezinte activitatea si produsele catre audienta conferintei, in cadrul unui eveniment special organizat de catre Fintech Camp, cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Republica Polona. Evenimentul s-a bucurat de participarea Excelentei Sale, domnul Ovidiu Dranga, Ambasadorul Romaniei in Republica Polona, si a doamnei Ruxandra Avram, Directorul Directiei de Monitorizare a Infrastructurilor pietei financiare si a platilor din cadrul Bancii Nationale a Romaniei.

De asemenea, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, membrii delegatiei avut ocazia sa discute cu Laura Navaratnam, directorul Innovation Hub din cadrul Financial Conduct Authority (FCA), autoritatea ce monitorizeaza piata serviciilor financiare din Marea Britanie, despre bune practici in relatia cu autoritatile si posibilitatea de extindere pe piata britanica. Un subiect important atins in cadrul acestor discutii a fost cel al initierii in Romania a unui "Regulatory Sandbox" - o intentie a mediului fintech sustinuta de catre Banca Nationala a Romaniei, reprezentanta reglementatorului britanic impartasind diverse concluzii pe baza experientei FCA, prima autoritate de reglementare care a introdus acest concept in urma cu cativa ani, ulterior preluat de mai multe tari.

Citeste si:
Finanțarea prin iFactor: Ce trebuie să știe antreprenorii care vor...
Finanțarea prin iFactor: Ce...

“Fiind selectati in prealabil in finala competitiei de pitching Impact Fintech '19, eram decisi sa mergem la acest eveniment. Cadrul oferit de prima misiune internationala fintech organizata de Fintech Camp cu implicarea Ambasadei Romaniei in Republica Polona ne-a dat mult mai multa expunere si ne-a ajutat sa construim relatii cu potentiali parteneri polonezi. Faptul ca am avut ocazia sa interactionam direct cu 6 banci poloneze si cu alte companii locale din domeniu ne da o perspectiva optimista pentru o potentiala intrare pe piata locala in viitorul apropiat," a declarat si Cosmin Cosma, CEO Finqware, una dintre companiile participante in cadrul delegatiei.

Mai multe informatii despre cele intamplate la Katowice vor fi impartasite la ultimul eveniment al Fintech Camp din acest an, miercuri, 11 decembrie 2019, cand comunitatea locala de FinTech se va strange pentru a discuta cu reprezentantii Twispay, Pago si Symphopay despre evenimentele importante din industria FinTech europeana si locala.

Citeste si:
Platforma Omnicredit a fost lansata oficial: ce produse ofera
Platforma Omnicredit a fost...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri