Jack Ma revolutioneaza creditarea IMM-urilor: 290 de mld. de dolari oferiti "in 3 minute"

Vizionarul antreprenor chinez Jack Ma, fondatorul grupului Alibaba, zguduie din temelii finantarea micilor antreprenori din China prin intermediul bancii sale digitale MYbank, lansata in urma cu 4 ani.

Cu ajutorul datelor accesate in timp real si a sistemelor automatizate de administrare a riscurilor ce analizeaza peste 3.000 de variabile, MYbank, banca digitala fondata de catre Jack Ma si parte a grupului Alibaba, a imprumutat 2 trilioane de yuani (290 de miliarde de dolari) catre 16 milioane de IMM-uri din China in ultimii 4 ani, conform Bloomberg.com

Vino alaturi de noi la Future Banking 2020, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate digitalizarii sistemului financiar si industriei FinTech. Te poti inscrie AICI

Procesul este unul simplu, antreprenorii aplica pentru un credit direct de pe smartphone, urmand o serie de pasi, iar in cazul in care se califica pentru obtinerea sumei, o primesc instant. Intregul proces dureaza undeva la trei minute si este in totalitate automatizat, nefiind nevoie de o persoana care sa se uite peste datele antreprenorilor si sa isi dea acordul pentru imprumut.

Citeste si:
Miliardarul chinez Jack Ma apare pentru prima dată în public
Miliardarul chinez Jack Ma...

Datorita ultimelor tehnologii inglobate in procesele bancii digitale, aceasta are posibilitatea de a colecta si analiza un volum impresionant de date la o viteza mai mare decat cea intalnita la jucatorii traditionali. Reprezentantii MYbank precizeaza ca rata de acceptare a cererilor depuse de antreprenori este de patru ori mai mare decat in cazul altor institutii financiare, iar costul total al operatiunilor pentru un client ajunge la 3 yuan versus 2.000 de yuan in cazul jucatorilor traditionali.

IMM-urile din China sunt responsabile pentru 60% din produsul intern brut al tarii si pentru angajarea a 80% din cetatenii aflati pe piata muncii.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri