Mihai Ivașcu, CEO și fondator Modex, a semnat un parteneriat cu Rectorul Academiei de Studii Economice din București (ASE), prof. univ. dr. Nicolae Istudor, pentru transformarea unei săli de curs într-un laborator de blockchain.

Sala cu o capacitate de 80 de locuri va deveni, din toamnă, laborator de blockchain pentru studenții tuturor facultăților din cadrul ASE, compania Modex contribuind astfel la dezvoltarea competențelor digitale ale studenților, indiferent că sunt la facultăți cu profil IT sau business. Specialiștii Modex vor organiza în viitorul “Blockchain Lab” evenimente educaționale, workshop-uri, conferințe științifice pentru studenți și comunitatea academică, conform unui comunicat trimis de către companie.

Inscrie-te la Future Banking 2020 pentru a afla ultimele trenduri legate de tehnologiile emergente de la experți locali și internaționali.

Potrivit estimărilor, va fi nevoie de aproximativ 50.000 de euro pentru a echipa viitoarea sală Modex corespunzător funcționării ca un laborator de blockchain, cu scopul de a atrage studenții și persoanele din mediul academic către această tehnologie inovatoare.

“Salutăm cu entuziasm încheierea parteneriatului cu Modex, care se va concretiza, într-o primă etapă, cu amenajarea unui laborator Modex la ASE. Este o nouă dovadă a procesului firesc de apropiere dintre universități și mediul de afaceri, din care ambele părți au de câștigat, și care înseamnă, în final, investiția pe care o facem împreună, în ceea ce avem mai prețios, respectiv studenții de azi, viitorii specialiști de mâine”, a declarat Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor.

Citeste si:
Românii de la Modex vor să pună blockchain în ADN-ul băncilor
Modex vrea să pună blockchain...

ASE va deveni una dintre primele universități din lume care va avea curriculă de blockchain.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?
Setari Cookie-uri