Compania românească Modex cu birouri în Londra, Silicon Valley și Gibraltar pregătește deschiderea celui de-al doilea birou din Statele Unite ale Americii, în Washington, și lansarea a două seturi de soluții integrate cu blockchain, atât pentru băncile tradiționale cât și pentru cele care au făcut pași deja în zona de digitalizare, conform precizărilor oferite de Laura Manescu, Fintech Specialist at Modex, pentru wall-street.ro.

Modex face parte din grupul M3 Holdings, alături de alte companii precum Moneymailme, o aplicație de mobil pentru persoane fizice ce vine cu un card și le permite utilizatorilor transferul de bani atât în chat cât și în apelurile video și M3 Payment, o aplicație de browser pentru business-urile care realizează tranzacții internaționale.

Laura Mănescu este unul dintre speakerii conferinței Future Banking, ce va avea loc pe 3 și 4 iunie. Fii alături de noi, pentru a afla ultimele planuri ale companiei și cum se schimbă industria financiară românească. Înscrie-te gratuit AICI.

”Pentru ca aveam deja experiență și o echipă specializată pe digitalizarea serviciilor financiare, pe securitate cibernetica, dar și în aplicarea de reglementari și legislatie (PSD2, PCI DSS, GDPR, licențe bancare), am hotărât ca propunerea noastră de produse și servicii digitale poate evolua într-o nouă formă adresată consumatorilor de pe piață: o serie de produse care să ajute companiile financiare să își digitalizeze oferta de servicii. Așa a fost gândită extinderea companiei Modex și în direcția unor produse noi, precum cele de FinTech, însă totul va gravita, ca până acum, în jurul implementărilor de tehnologie blockchain”, explică Laura Mănescu(foto).

Două seturi de soluții urmează a fi lansate

Compania își propună să lanseze două suite de soluții integrate cu blockchain. Prima va oferi soluții de digitalizare complete pentru servicii financiare prin produse atât front-end (aplicație mobile, aplicație web), dar și back-end, precum AML(Anti- Money Laundering), KYC(Know Your Costumer) sau PSD2.

Cea de-a doua serie de produse are lansarea programată anul viitor și va oferi soluții de analytics pentru date, atât printr-un produs de raportare care poate fi personalizat după nevoile fiecărui client, dar și printr-un produs de analiză alternativă a datelor folosind tehnologii precum Inteligența Artificială(AI). Toate produsele vor avea la bază tehnologia blockchain.

"Nu facem acest lucru doar pentru că dezvoltăm tehnologie blockchain, ci pentru că am aflat în urma dezvoltărilor și implementărilor că blockchain database-ul aduce un set de beneficii oricărui sistem care folosește o bază de date. Aceste beneficii sunt în tandem cu situațiile la care suntem expuși acum în era digitalizării: imutabilitatea datelor, integritatea, backup în timp real sau access partajat la date. Ele permit mai multor părți să interacționeze într-un mediu care este sigur și pentru date, dar și pentru modalitatea în care sunt accesate”, precizează Laura Mănescu.

Laura Mănescu este unul dintre speakerii conferinței Future Banking, ce va avea loc pe 3 și 4 iunie. Fii alături de noi, pentru a afla ultimele planuri ale companiei și cum se schimbă industria financiară românească. Inscrie-te gratuit AICI.

Noile produse integrate de Modex sunt destinate atât băncilor tradiționale cât și celor care au implementat deja , unde există statistici care susțin că au nevoie de un imbold tehnologic inovativ, iar reînnoire acestor sisteme presupune costuri foarte mari, direct proporționale și cu dimensiunea unei bănci ca număr de clienți, dar și ca număr de angajați.

”Avem contact cu instituții financiare din Romania, dar și din SUA, de exemplu, sau alte regiuni ale lumii. Modex este o companie globala, cu produse destinate pieței globale, cu sediul central la Londra, biroul operațional în Romania și alte locații deschise în Gibraltar, Silicon Valley. În ciuda crizei, am decis să dăm curs planurilor și vom deschide al doilea birou din SUA, la Washington D.C.”, povestește Mănescu.

Cum arată piața FinTech din România

Aceasta consideră că piața soluțiilor FinTech din România este una bogată, ce oferă produse din toată gama de servicii financiare, de la soluții KYC până la cele dedicate directivei PSD2.

Citește și Modex face echipă cu UiPath: ce soluții oferă cele două companii


”România este văzută ca un centru de excelență IT în materie de resurse, dar și prin prima calității produselor software create aici, lucru confirmat și de procentul pe care îl are industria IT în PIB-ul României. Cu toate acestea, cred că piața FinTech locală nu a ajuns la nivelul de maturitate al piețelor din Regatul Unit al Marii Britanii sau Statele Unite ale Americii, în sensul că are destul de puțini jucători, iar nivelul investițiilor atrase este mic”, consideră Laura Mănescu.

Până la finalul acestui an, compania își propune să rafineze produsele FinTech pe care le are în portofoliu, astfel încât timpul de adopție al acestora să fie rapid și eficient. Următoarea perioadă va fi folosită pentru a testa funcționalitățile, atât din punct de vedere tehnic cât și ca aplicabilitate, respectiv viteza de adopție, în contexul unor implementări cu clienți de diferite mărimi și din diferite zone ale industriei financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri