La peste 3 ani de la lansarea Moneymailme, Mihai Ivascu a luat decizia de a face o schimbare de strategie. Aceasta schimbare consta in integrarea tehnologiei din spatele aplicatiei in alte entitati, o astfel de miscare urmand a fi facuta si la nivelul unei banci din Romania pe care fondatorul Moneymailme precizeaza ca o va si prelua.

In acest moment, aplicatia Moneymailme are peste 100.000 de utilizatori si este disponibila in 130 de tari. Emite carduri la nivelul Uniunii Europene, insa, fata de modelul de business de acum 2 ani, cand Moneymailme intra in aceeasi cursa cu jucatori precum Revolut, Monzo sau Monese, viziunea a devenit una complet diferita. Mihai Ivascu a realizat ca achizita de utilizatori noi care sa ii aduca la acelasi nivel cu startup-urile FinTech mentionate mai sus necesita niste sume “absolut fabuloase” si refinantari apropiate ca valoare cu cele obtinute de ei.

''Am decis sa avem o alta abordare, noi fiind o companie de tehnologie care a intrat in sectorul financiar. Astfel, oferta noastra de baza fiind tehnologia, am inceput sa o vindem catre alte zone, in acest moment fiind in proces de implementare cu o institutie din Orientul Mijlociu si cu o banca romaneasca pe care o vom si prelua in perioada urmatoare” precizeaza Mihai Ivascu pentru wall-street.ro

Mihai Ivascu, fondator si CEO M3 Holding, este speaker in cadrul evenimentului Future Banking, organizat de wall-street.ro, care va avea loc pe 14 si 15 mai. Va puteti inscrie gratuit AICI.

In urma acestui proces, fondatorul si CEO-ul M3 Holding, grup din care fac parte companiile Moneymailme, Modex si M3 Payments, isi propune sa transforme entitatea bancara dintr-o institutie financiara traditionala intr-una aliniata ultimelor trenduri din zona FinTech care se va adresa in special comunitatilor de romani din diaspora.

"Vom incepe cu un produs special adresat romanilor din diaspora care va avea un flux de inrolare online. Acestia vor avea IBAN de Romania, istoric si tot ce inseamna servicii bancare asociate unei banci traditionale, reglementate, care functioneaza de foarte multi ani pe piata si care are licenta de operare in Europa”, explica Ivascu.

Reprezentantul M3 Holding precizeaza ca procesul de preluare este avansat, iar dupa finalizarea sa mai multe sucursale din tara vor intra intr-un proces de rebranding. Acesta a precizat ca nu poate dezvalui numele bancii in acest moment, insa il va anunta oficial in urmatoarele luni.

''Este o banca mica, dar dinamica, pe care noi vrem sa o luam si sa o impingem in tot ce inseamna diaspora romaneasca. Am vazut o oportunitate in aceasta zona pentru ca te adresezi unui segment care trimite aproape 5 miliarde de euro pe an in Romania, sunt tranzactii pe care le poti prelua cu un produs care sa raspunda nevoilor romanilor, respectiv transferul de bani intr-un mediu sigur si la un cost redus si comunicarea. Suntem in curs de achizitionare, va fi o preluare majoritara a pachetului. Trebuie sa mai parcurgem niste pasi intermediari, dar noi speram sa facem anuntul la jumatate lunii octombrie. Pana atunci, lucram la partea de preluare, documentatie si integrarea produsului nostru pe infrastructura bancii”, precizeaza Mihai Ivascu.

Mici sucursale in marile comunitati de romani din diaspora

Dupa implementarea tehnologiei din spatele Moneymailme in banca pe care urmeaza sa o preia, CEO-ul M3 Holding precizeaza ca aplicatia de mobile banking va merge in paralel cu aplicatia curenta pentru o perioada, ca mai apoi toti utilizatorii sa fie transferati catre cea bancara. Acesta isi propune sa deschida mici sedii in orasele din strainatate cu cele mai mari comunitati de romani in care nu vor exista operatiuni cu numerar ci vor activa mai mult ca un punct de informare.

''Vrem sa putem puncta cu niste filiale foarte mici, simple, unde nu vom avea operatiuni cu numerar, in orasele in care avem comunitati de romani foarte mari, respectiv Roma, Paris, Madrid, in care efectiv oamenii poata veni sa ceara detalii despre serviciile noastre”, adauga Ivascu.

Interactiunea sociala in transferul de bani, un model care va aduce schimbari importante

Componenta de social-media pe care o are aplicatia Moneymailme si care va fi introdusa si in aplicatia bancii dupa preluare, combinata cu transferul de bani, va aduce schimbari semnificative in experienta utilizatorilor, in special cei care trimit bani din strainatate in Romania.

Citeste si:

    "Acum, omul se duce si depune 1.000 de euro pentru a-i trimite acasa, pentru ca trebuie sa ii depuna pe toti. De ce? Pentru ca nu are timp sa mearga de mai multe ori si nu vrea sa plateasca comisionul de mai multe ori. In realitate, el vrea sa trimita de 4 ori cate 250 de euro. Cei cu care am vorbit imi spun ca trimit in satul lor 1.000 de euro si intr-o saptamana sunt consumati. Acestea sunt problemele lor, de consum si sociale, ei regreta ca trimit toti banii o data, dar prin produse ca cel pe care il vom lansa vor putea trimite cate 50-100 de euro in timp ce vorbesc cu cei de acasa. Daca vor sa cumpere un televizor nou, il pot arata printr-un apel video pe parcursul caruia le poate trimite banii direct”, adauga Ivascu.

    Mihai precizeaza ca aplicatia de Mobile Banking va fi una completa, cu produse de creditare, transferuri P2P, carduri virtuale, componenta de social-media si diverse beneficii precum un schimb valutar avantajos. De asemenea, acesta pregateste si o serie de conturi destinate anumitor profesii, precum cea de IT-ist, conturi care se vor mula pe nevoile acestora. Tinand cont ca una dintre companiile membre ale grupului M3 Holding, pe care il conduce, dezvolta solutii cu ajutorul tehnologiei blockchain, acesta urmareste integrarea ei in anumite fluxuri din banca.

    Grupul M3 Holding va deschide o runda de finantare de 30 de milioane de euro pe 15 iunie, in urma careia isi propune sa ajunga la o evaluare de 300 de milioane de euro.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Armand Iliescu
    Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


    Setari Cookie-uri