La puțin peste o lună de la depistarea primului caz de COVID-19 (noul coronavirus) în România, restricțiile impuse de către autorități împing românii către adaptarea la o viață bazată pe canalele digitale, fie că vorbim despre comunicare, cumpărături sau plata facturilor. Pago, FinTech-ul românesc fondat de către Adrian Cighi și Alexandru Popescu, înregistrează creșteri semnificative ale numărului de utilizatori, dar și solicitări din partea acestora cu privire la modul în care pot ajuta persoanele în vârstă să beneficieze indirect de aplicația prin care îți poți plăti facturile cu cardul.

Începând cu 12 martie, fondatorii au luat decizia de a oferi aplicația gratuit în integralitate pentru toți utilizatorii și prelungirea abonamentelor activate anterior pe perioada în care această măsură este valabilă.

„Am realizat cât este de important ca populația să plătească online pentru a limita răspândirea noului coronavirus, așa că am ales să oferim aplicația gratuit, începând cu data de 12 martie, pentru toți utilizatorii, indiferent de numărul de plăți făcute, inclusiv pentru plata taxelor și a impozitelor locale. Vedem o creștere de peste 40% a numărului de plăți în ultimele două săptămâni față de aceeași perioadă, cu o lună în urmă, și peste 4.000 de conturi noi sunt create zilnic în Pago”, declară Adrian Cighi pentru wall-street.ro.

Ascultă AICI episodul podcastului Future Banking în care a fost invitat Adrian Cighi, cofondator Pago.

În ceea ce privește amânarea plăților făcute de clienții existenți, reprezentantul Pago nu vede un trend în acest sens. În schimb, sunt foarte mulți utilizatori care îi întreabă cum pot plăti pentru alte persoane în vârstă, care altfel ar fi trebuit să iasă în colectivitate.

Dacă vă aflați în această situație, cereți-le persoanelor în vârstă care preferau să își plătească facturile deplasându-se la ghișeul operatorilor o poză cu codul de bare al facturii, pe care o puteți scana cu ajutorul aplicației și realiza plata acesteia.

Conform platformei Confidas.ro, Timesafe SRL, compania din spatele aplicației Pago este deținută în procent de 51,12% de către BT Investments SRL, vehiculul investițional al Băncii Transilvania, Cighi Adrian (39,1%) și Alexandru Popescu (9,77%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri