Cîțu spune că IMM Invest funcționează perfect: 1.000 de cereri aprobate la o singură bancă

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, anunță că programul IMM Invest ”este un succes”, iar cifrele o vor demonstra în zilele următoare, la o zi după ce comunicatul Fondului de Garantare ridica semne de întrebare cu privire la eficiența programului anunțând că finanțatorii au aprobat credite de investiții sau pentru capital de lucru pentru doar 12 IMM-uri.

”Am discutat cu mai multe bănci pentru a avea o imagine reală. La o singură bancă erau deja 1.000 de cereri aprobate. Doar la o bancă. Toate băncile din sistem participă la acest program. IMM Invest este un succes și funcționează perfect”, precizează Cîțu într-o postare pe Facebook.

Citește și Vicepreședinte Raiffeisen Bank: Firmele cer prin IMM Invest sume mult peste tot ceea ce au făcut până acum

Aceasta a adăugat că Ministerul Finanțelor Publice ia în calcul creșterea plafonului de garantare, dacă o să fie nevoie.

Vrei să afli care sunt ultimele informații legate de programul IMM Invest? Vino alături de noi la conferința online Financial Forum. Înscrie-te gratuit AICI.

Citeste si:
Cîţu: Succesul IMM Invest este incontestabil
Cîţu: Succesul IMM Invest...

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii anunța că pe 14.05 la ora 11:00, 96.240 de cereri se aflau înregistrate în aplicație, din care 48.712, reprezentând peste 52% din total cereri au fost transmise către cele 22 de bănci partenere în program. În urma analizei de solvabilitate a băncilor conform normelor interne de creditare, finanțatorii au aprobat credite de investiții sau pentru capital de lucru pentru un număr de 12 IMM -uri. Un număr de 319 solicitări de creditare au primit refuz din partea băncilor, urmând ca aceste companii sa isi exercite dreptul oferit de programul IMM INVEST de a aplica pentru finanțare la finanțator participant in program.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Codîrlașu, CFA: Nu avem bani să luptăm cu un val doi de COVID-19
Setari Cookie-uri