După o întâlnire a autorităților publice responsabile pentru desfășurarea programului IMM Invest cu băncile implicate în program, ce a avut ca scop clarificarea mai multor aspecte ce țin de criteriile de aprobare a cererilor, instituțiile financiare vorbesc despre o ”turare a motoarelor” în perioada următoare ce va avea drept rezultat un număr crescut de cereri aprobate.

”Am avut o serie de întâlniri cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri și Asociația Română a Băncilor în care am clarificat o serie de nelămuriri și este important de menționat faptul că programul este la început. Considerăm că majoritatea neclarităților sunt finalizate, iar acum suntem cu toate motoarele turate”, precizează reprezentanți ai BCR.

Poți afla ultimele informații despre programul IMM Invest participând la conferința online Wall-street Financial Forum, unde va fi prezent și directorul general al FNGCIMM, Dumitru Nancu. Înscrie-te gratuit AICI.

BCR are peste 4.000 de solicitări primite în cadrul programului IMM Invest, iar la finalul săptămânii 11-17 mai avea 14 credite aprobate. Reprezentanții băncii atenționează cu privire la faptul că aprobarea din partea FNGCIMM a solicitării trimise de antreprenori nu reprezintă automat faptul că vor primi creditul, ci acest lucru va fi stabilit în funcție de bancabilitatea business-ului și spun că cifrele din următoarele săptămâni vor arăta foarte bine în ceea ce privește numărul de antreprenori care va beneficia de credite.

ING Bank: pregătim un flux automatizat de aprobare a cererilor

Până la începutul acestei săptămâni, 18-24 mai, ING Bank România a primit 4.700 de solicitări, cifră despre care reprezentanții bănci precizează că îi poziționează pe a doua poziție în piață ca număr ce cereri, iar volumul creditelor solicitate depășește plafonul alocat.

Procesul de filtrare este la început, banca având 40 de solicitări eliminate pe baza criteriilor de eligibilitate ale băncii. Aceștia precizează că sunt aproape de a lansa un proces automatizat de aprobare ce va accelera în perioada următoare fluxul privind aprobarea sau respingerea cererilor.

Raiffiesen Bank: Avem peste 4.500 de cereri, 20 au fost aprobate

Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank precizează că banca este în proces de analiză a câtorva sute de dosare, dintre care 20 de credite au fost aprobate deja, procesul fiind acum ”mult mai rapid”.

”Din analiza de până acum a dosarelor, pare un interes evident mai mare pentru capital de lucru sau o combinație între capital de lucru și investiții. Cererile doar pentru investiții sunt în jur de 20% din total, multi clienți optând pentru sumele maxime prevazute în ordonanță. E însă un proces de învățare de ambele părți, de comunicare și consultanță”, precizează Raluca Nicolescu pentru wall-street.ro.

Citește și De ce se mișcă "greoi” IMM Invest: explicații oferite de voci din piață

Date au fost furnizate pentru wall-street.ro și de către BRD care a menționat că la mijlocul acestei luni avea 3.200 de solicitări primite, dintre care 7 aprobate și aproximativ 140 care nu se încadrau în condițiile iinterne de creditare.

Sursa foto: Sashkin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri