Pandemia aduce bani în buzunarele FinTech-urilor care au înregistrat creșteri: ce finanțare atrage TransferGo

TransferGo, compania de transferuri online internaționale rapide, a primit o finanțare de 10 milioane de dolari, după o creștere de 30% în timpul măsurilor de izolare socială. Runda de finanțare a fost coordonată de fondurile Seventure și Vostok Emerging Finance. În prezent, numărul clienților TransferGO a depășit două milioane.

”TransferGo a înregistrat o creștere impresionantă, de peste 30% în perioada de izolare, ceea ce dovedește o digitalizare rapidă a țărilor emergente și că utilizatorii noștri apreciază simplitatea, siguranța și rapiditatea cu care pot face transferuri peste hotare. De multe ori izolați în țările în care muncesc, imigranții au apelat la TransferGO pentru a trimite bani în siguranță acasă sau, în unele cazuri, pentru a primi bani”, afirmă Daumantas Dvilinskas, CEO și fondator TransferGO, conform unui comunicat de presă emis de către companie.

Potrivit acestuia, în perioada de izolare a fost confirmată tendința observată mai întâi în Africa de a “sări” peste serviciile bancare clasice, de la numerar, direct la aplicațiile instalate pe smartphone. Astfel, țări precum India, Turcia, Ucraina sau Nigeria au înregistrat creșteri semnificative. În plus, îngrijorările privind folosirea cash-ului și măsurile de izolare au determinat multe persoane să renunțe la serviciile de transfer clasice, bazate pe cash.

TransferGO și-a lansat recent serviciile pe 11 noi piețe, inclusiv Japonia, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Singapore și Ghana. Această extindere reprezintă dublarea pieței în Asia și Africa, dincolo de baza inițială care a fost Europa.

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri