Plățile instant și fără cash vor deveni ”culoarea” pe care toată lumea își va dori să o poarte în următorii ani, tendința fiind accelerată de pandema COVID-19, a declarat Mick Fennell, Business Line Director Payments - Temenos, în cadrul conferinței Future Banking 2020 organizată de wall-street.ro.

”Totul evoluează, plățile instant sunt noua culoare ”negru” pe care toată lumea vrea să o poarte. Mobile reprezintă cheia pentru reducerea cu adevărat a cantității de cash folosită în viața de zi cu zi. Noi, cei care călătorim acum cu cash în buzunar, ar trebui sa îl păstrăm ca amintire, pentru că în curând s-ar putea să nu îl mai vedem”, spune Mick Fennell.

Acesta subliniază ca plățile digitale sunt și în avantajul guvernelor, care pot monitoriza mult mai bine astfel tranzacțiile și pot împiedica astfel fraudele și activitățile ilegale.

“În acest nou mediu, băncile trebuie să își modernizeze constant soluțiile de plată pentru a rămâne competitive, iar asta este o provocare majoră în toată lumea. Elemente din tehnologia blockchain au fost introduse în lumea plăților, dar, cel puțin pentru moment, nu văd un impact major. Folosirea propriu-zisă a blockchain în cadrul băncilor nu se vede, cel puțin nu la nivelul tranzacțiilor de zi cu zi”, spune reprezentantul Temenos.

Mick Fennell a fost prezent la Future Banking 2020, eveniment organizat de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank România (innovation partner), ING Tech (gold partner), Mastercard (gold partner), Smart Fintech (gold partner), BCR România (gold partner), Temenos (gold partner), Tremend (gold partner), Raiffeisen Bank România (gold partner), First Bank (silver partner), Elevator Lab (silver partner), Banca Transilvania (silver partner), Namirial Group (silver partner), Fintech OS (silver partner), CEC Bank (silver partner), iFactor (silver partner), Modex (silver partner), Info Cert (silver partner), Twispay (silver partner), Prime Dash (silver partner), Beez (silver partner), Citi (silver partner), Inform (sponsor) și Alpha Bank (sponsor).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri