Kinderpedia, WeaveAir și eCollect sunt businesurile care au câștigat primele trei locuri în grupa Startups din cadrul InnovX-BCR.

Programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, InnovX-BCR, a selectat 10 alumni ai grupei Startups și a desemnat câștigătorii grupei în cadrul evenimentului Demo Day. Evenimentul a pus față în față antreprenorii cu potențiali investitori și parteneri.

Cei 3 câștigători desemnați de juriu în urma pitch-ului live sunt:

  • Locul I – Kinderpedia (România), o platformă SAAS (software ca serviciu) și o aplicație mobilă pentru ca părinții să interacționeze cu grădinițele și școlile primare, cu scopul de a asigura cea mai bună îngrijire pentru copiii lor.
  • Locul al 2-lea – WeaveAir (Canada), o soluție hardware și software end-to-end pentru sistemele de distribuție a aerului care previne răspândirea contaminării și infectării aerului din clădiri.
  • Locul al 3-lea – eCollect (Elveția), un fintech care asigură gestionarea complet digitalizată a creanțelor pentru companii, ce utilizează tehnologii AI și machine learning.

Toate cele trei start-up-uri vor participa și vor fi prezentate în fața investitorilor și potențialilor parteneri la conferința Wolves Summit, ce va avea loc în Polonia pe 19-21 octombrie, unde InnovX-BCR este partener.

„Programul de accelerare se extinde internațional tot mai mult, iar în grupa Start-ups au participat pentru prima data companii cu fondatori din patru țări din Europa, Asia și America de Nord. Vom continua să aducem start-up-uri inovatoare din toate colțurile lumii, pentru a crea un schimb de experiențe cu antreprenorii români și pentru a atrage un portofoliu cât mai diversificat de mentori și investitori”, a menționat Diana Dumitrescu, CEO InnovX-BCR.

Au fost acordate și 3 premii speciale:

  • Kindeperdia a primit Microsoft Special Award - o sesiune de brainstorming cu echipa comercială a Microsoft.
  • Invoice Cash a primit UiPath Special Award - o zi de mentorat în UiPath Immersion Lab și o întâlnire cu specialiștii UiPath Marketplace.
  • eCollect a primit Mindspace Special Award - o lună de campanie de marketing și promovare pe paginile social media ale Mindspace.

Celalte start-up-uri care au devenit alumni în urma programului de accelerare sunt:

  • Carter (România) – un asistent virtual creat de Xilar Technologies din Timișoara, care oferă soluții de automatizare și sisteme inteligente pentru locuințe și birouri, reducând în același timp emisiile de CO2 și poluarea.
  • General Systems (Singapore) – o companie de robotică activă în sectorul construcțiilor, ce oferă soluții automate pentru zidărie și logistica materialelor de construcții
  • Kids Finance (România) - o soluție completă de educație financiară pentru copii și părinți, axată pe dezvoltarea de obiceiuri financiare sănătoase, într-un mod interactiv.
  • Iris Solutions (Bulgaria) – o soluție de Open Banking autorizată de EU pentru bănci și servicii financiare, care integrează conturile de la mai multe bănci, analizează date și procesează plăți.
  • 2Value (România) – o platformă de promovare a IMM-urilor în mass media, creată de compania de PR Tudor Communication
  • Invoice Cash Group (România) – o platformă de factoring online și o aplicație mobilă, care folosește machine learning, big data și automatizări pentru a achiziții de facturi, semnături digitale, credit scoring sau finanțări.
  • HiO (România) – o soluție ce acoperă nevoile de sisteme digitale, consultanță logistică și sisteme de delivery pentru companiile specializate în livrări.

Start-up-urile au participat într-un bootcamp de 12 săptămâni în care au avut acces la programe educaționale paralele dedicate diferiților membri ai start-up-urilor în funcție de responsabilități:

  1. CEO - Program de educație financiară și de business în vederea atragerii de finanțări de tip grant și equity;
  2. CIO - Program educațional de inovare;
  3. CTO - Program educațional dedicat tehnologiilor emergente.

15 startup-uri au participat în Bootcamp în grupa Startups, iar dintre acestea, 10 businessuri au trecut de Selection Day și au fost alese pentru a participa la etapele finale Elevator Pitch, în fața echipei de management BCR, și la Demo Day, pitch în fața unor potențiali investitori. Pentru prima oară, dintre start-up-urile finaliste au făcut parte 4 companii cu fondatori din Elveția, Singapore, Bulgaria și Canada.

„La aproape trei ani de la începerea InnovX-BCR au trecut prin programele de accelerare 100 de start-up-uri din tehnologie. Am învățat și am adaptat curricula educațională de la o grupă la alta, crescând constant numărul mentorilor și al investitorilor cu care antreprenorii pot intra în contact. Cea mai importantă etapă pentru start-up-uri este cea de postaccelerare, unde continuăm să-i susținem pentru a scala proiectele pe care le-au propus în cadrul Demo Day’’, a menționat Ana-Maria Crețu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

Start-up-urile au fost selectate de un juriu format din: Paris Nikolopoulos (General Manager, Coca-Cola Romania), Alin Stanciu (Partner, Catalyst Romania II), Bartosz Lipnicki (Partner, AlphaBeat), Andrei Dudoiu (Managing Partner & President, BoD SeedBlink), Liviu Munteanu (Partner, Founders Bridge), Alina Irma Orban (Commercial Lead Partner, Microsoft Romania), Magdalena Jablonska (President of the Board, MIT CEE Enterprise Forum), Oana Bâra (Head of Financing Programs, BCR), Bianca Spiridon (Head of Risk & Finance Project Management, BCR), Sorin Vișan (Executive Director-IT Solutions, BCR), Robert Velcu (Advisory Pre-Sales Engineer, UIPath) și Valentin Filip (Partner, Fortech Investments).

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPAth, Microsoft, Startup Grind, Mindspace și MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Sursa foto: BCR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri