Ralph Hamers, olandezul care la începutul anilor 2000 a fost CEO ING România și Iugoslavia, va fi cel care va conduce gigantul bancar rezultat după fuziunea dintre băncile elvețiene UBS și Credit Suisse. Noua entitate bancară estimează că va avea în administrare active totale investite în valoare de 5 trilioane de dolari.

Hamers a venit în România în vara anului 1999, preluând poziția de CEO ING România. După aproape 3 ani în această funcție, el a fost promovat ca CEO al ING Bank Olanda, țara de origine a băncii. El și-a continuat cariera la ING, ajungând în 2013 să conducă întregul grup. ING Bank este prima instituție financiară internațională care a deschis o sucursală în România după 1989.

În 2020, Ralph Hamers a plecat la UBS, cea mai mare bancă din Elveția.

Hamers va fi acum Group CEO al companiei care va rezulta din fuziunea UBS și Credit Suisse, potrivit unui anunț al companiei.

UBS a cumpărat Credit Suisse, rivalul său autohton, pentru 3 miliarde de franci elvețieni (3,2 miliarde de dolari), un preț sub cotația reală a băncii recunoscută pentru administrarea averilor unor clienți foarte bogați. Tranzacția a fost sprijinită de guvernul elvețian, care nu își dorea ca gigantul Credit Suisse să ajungă într-o imposibilitate de plată și apoi la faliment.

Credit Suisse se confrunta cu probleme serioase de lichidități după ce clienții au retras din bancă peste 120 mld. dolari în ultimele trei luni ale anului trecut. Din această cauză, Credit Suisse a ajuns să încalce anumite reglementări ce stabilesc valoarea minimă a rezervelor de cash pe care trebuie să o aibă în conturi. Banca recunoscuse anterior că a găsit „deficiențe semnificative” în procesele sale de raportare financiară pentru 2022 și 2021. Deficiențele au fost confirmate și de auditorii de la PWC.

Sursa foto: Linkedin / Ralph Hamers

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri