Banca Italo Romena, sucursala locala a grupului italian Veneto Banca, a incheiat anul 2008 cu un profit net de aproximativ 20,4 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de circa 10 milioane de euro, fata de 2007.
Totodata, rezultatele financiare reprezinta un avans de 96% a profitului net, care a determinat o crestere a rentabilitatii capitalului (ROE) de la 27.59% in 2007 la 43.96% in 2008, scrie NewsIn.

Astfel, anul trecut, produsul bancar brut a inregistrat o evolutie notabila, respectiv o crestere de peste 20% la 1.289 milioane de euro, fata de 1.070 milioane de euro cat a insumat in 2007.

Volumul creditelor acordate s-a largit cu 37.8% unde valoarea a atins 932.2 milioane de euro in 2008, peste cele 676.7 milioane euro inregistrate in anul anterior. Din totalul creditelor din portofoliu, ponderea creditelor acordate in euro a crescut de la 86.82% in 2007 la 91,63% in anul 2008, majoritatea finantarilor fiind destinate segmentului corporate.

“Obiectivele noastre pentru anul 2009 vizeaza continuarea dezvoltarii prezentei teritoriale, vom deschide trei agentii in orasele Bucuresti si Timisoara si vom inaugura noul sediu central al Bancii Italo Romena in Bucuresti. Anul 2009 reprezinta o provocare pentru majoritatea companiilor, pentru intreaga economie si implicit pentru sistemul bancar romanesc “, a spune Antonio Bianchin, director general.

In 2008 banca a mai deschis inca 6 filiale in Baia Mare, Pitesti, Ploiesti, Suceava, Galati si Bucuresti Militari. Odata cu deschiderea acestora, Banca a ajuns la un total de 20 de unitati teritoriale.

Banca Italo Romena ofera si solutii de economisire prin garantarea depozitelor de catre Fondul de Garantare Interbancar de Tutela a Depozitelor din Italia, fond la care a aderat din anul 2007.

Astfel, limita maxima de garantare pentru fiecare deponent se ridica la valoarea de 103.291,38 euro, ca urmare a faptului ca Banca Italo Romena din Romania este o sucursala a Bancii Italo Romena Spa Italia Treviso.

Anul 2008 marcheaza si cresterea numarului de angajati, de la 196 la 280.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 ca un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar, iar in anul 2000 a fost achizitionata de catre Veneto Banca. Prin achizitionarea Bancii Italo Romena s-a dorit crearea unui punct de sprijin bancar pentru afacerile numerosilor intreprinzatori italieni care si-au dezvoltat sau si-au transferat activitatile in Romania.

Banca Italo Romena s-a deschis treptat pietei operatorilor romani si, desi mentine o clara orientare corporate, se adreseaza astazi familiilor si institutiilor oferind o gama completa de servicii si produse financiare.

Printre produsele cele mai solicitate se regasesc finantarile pentru IMM, creditele ipotecare, si depozitele la termen.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), aceasta fiind o institutie de drept italian supusa normelor si prevederilor Bancii Nationale a Italiei. Banca Italo Romena opereaza in Romania prin Sucursala cu sediul in Bucuresti a carei retea cuprinde 19 agentii aflate in cele mai importante orase si a carei activitate se afla si sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei.

Banca are o stransa colaborare cu societatea de leasing Italo Romena Leasing IFN desfasurand prin intreaga retea teritoriala activitatea de leasing instrumental, imobiliar si auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si