Daca Orange si Vodafone, cei mai mari doi operatori de telecomunicatii de pe piata locala, vor sa investeasca impreuna si sa isi partajeze reteaua in baza unei exclusivitati, nu este corect si ne vom adresa Consiliului Concurentei, a declarat pentru wall-street.ro, Nikolai Beckers, directorul general al Romtelecom si Cosmote.

Pentru a-si eficientiza investitiile Orange si Vodafone au anuntat in urma cu doua luni ca vor sa isi dezvolte impreuna reteaua si sa o partajeze.

„Beneficiile rezultate in urma acestui acord vor permite celor doua parti sa investeasca in extinderea acoperirii 4G, precum si in acoperirea zonelor <<albe>> din localitatile rurale. In acelasi timp, utilizatorii celor doua companii se vor putea bucura de implementarea mai rapida a celor mai avansate tehnologii, cum este 4G, recent lansata in tara noastra. Atat Orange, cat si Vodafone, isi vor opera independent spectrul detinut si isi vor pastra controlul strategic asupra retelelor de comutatie, prin separarea completa a acestora, ceea ce va asigura diferentierea retelelor si independenta totala a operatorilor din punct de vedere competitiv si comercial. Companiile vor continua sa concureze activ pe piata in toate produsele si serviciile”, au afirmat oficialii celor doua companii.

Intrebat cum reactioneaza Cosmote in acest caz, Beckers a afirmat ca sunt discutii pentru a colabora cu cei doi operatori.

“Daca cei mai mari doi operatori vor sa imparta aceste investitii si sa o faca in baza unei exclusivitati, cred ca nu este corect si, daca va fi cazul, vreau sa fiu foarte clar in privinta acestui lucru, probabil, ne vom adresa Consiliului Concurentei. Suntem foarte deschisi sa colaboram cu ceilalti doi operatori. Avem mereu discutii cu totii operatorii. Nu stiu cand se va lua o decizie in acest sens, pentru ca sunt discutii continue despre diverse probleme. Acesta este unul dintre subiecte”, a mai spus Nikolai Beckers.

Afla mai multe despre planurile Romtelecom si Cosmote in textul:

Beckers, CEO Romtelecom si Cosmote: Integrarea legala ne va lua probabil un an. Cea operationala va fi mult mai rapida

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri