UPC Romania a anuntat de asemenea ca poate sustine viteze de pana la 1.000 Mbps insa inca nu a implementat decat la viteze de 200 Mbps.

“Nu sunt multe tari unde s-a implementat aceasta viteza. Este cea a viitorului”, sustine Popoviciu care spune ca, desi la nivel mondial se vorbeste ca astfel de viteze sunt in prezent inutile, este vorba doar ca unele companii “spun ca strugurii sunt acri”. La teste, Internetul oferit de RCS&RDS downloadeaza cu viteze de circa 900 Mbps, upload-ul situandu-se la circa 110 Mbps.

Pretul serviciilor este de 49 de lei respectiv, pentru 1 Gbps, 59 de lei, TVA inclus. Este nevoie de modificari minore in locuinte pentru instalare.

Pentru a sustine insa 1 Gbps, clientii au nevoie de configuratii ale computerelor destul de puternice – 4 Gb RAM, SSD precum si, neaparat, modem-uri care sa poata sustina astfel de viteze. RCS&RDS va oferi, in chirie, un astfel de echipament.

Investitiile in retea ale companiei s-au accelerat din 2008 pana in prezent, cand compania anunta 1 mld. de dolari. “Am depasit 2 mld. de dolari”, puncteaza Popoviciu.

Citeste si:

In ceea ce priveste abonamentele deja existente, de 50 si 100 Mbps, oficialul companiei a spus ca acestea nu se vor ieftini odata cu noile abonamente. “Oferim preturi competitive, in linie cu puterea de cumparare a romanilor”.

Oficialii companiei nu au oferit informatii privind numarul de abonati de Internet fix, spunand doar ca au 600.000 de abonati de Internet mobil.

Potrivit ultimelor date depuse la Ministerul de Finante, RCS&RDS a incheiat anul 2012 cu o cifra de afaceri de 459 de milioane de euro, venituri totale de 633 milioane de euro si cu un profit de 19,7 milioane de euro.

Principalii concurenti ai companiei sunt Romtelecom, UPC, precum si Orange si Vodafone.