Digital Cable Systems (DCS), unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de telecomunicatii, va investi anul viitor circa 10-15 milioane de euro atat in retea cat si in achizitii, a declarat pentru wall-street.ro, Dinu Malacopol, directorul general al operatorului.

Managerul a declarat de mai multe ori in ultimii ani ca DCS este interesat de achizitii. De altfel, atat anul trecut cat si in 2011 peste 80% din investitiile DCS au fost orientate catre dezvoltarea retelei, iar restul pentru achizitii. In general, grupul este interesat de retele care au intre cateva sute si cateva mii de clienti.

Compania Digital Cable Systems opereaza pe segmentul consumer prin brandul Akta si pe segmentul de business prin Dial Telecom. Prin Dial Telecom compania ofera servicii de business in Bucuresti, in timp ce prin Akta ofera servicii de telefonie fixa, televiziune prin cablu analogic si digital si internet in orasele mai mici si in zona rurala din regiunea subcarpatica (din judetele Timis pana in Vrancea).

Pana la inceputul lui 2013, Digital Cable Systems si Dial Telecom erau companii separate, insa cele doua companii au fuzionat in urma cu cateva luni.

„DCS a crescut pe ambele segmente, consumer si business, atat ca acoperire geografica cat si ca venituri. Cifra de afaceri pe anul 2013 va fi in jur de 37 de milioane de euro. Noi vom miza pe cresterea penetrarii serviciilor de internet si telefonie fixa si pe tranzitia de la televiziune analogica la cea digitala. Pe segmentele pe care activam noi internetul va creste accelerat, piata video va ramane constanta, iar telefonia va creste moderat”, a afirmat Malacopol.

Veniturilor operatorilor vor creste in 2014, dar profiturile vor scadea

Managerul a adaugat ca anul viitor va continua consolidarea pe piata telecom prin fuziuni si achizitii, dar si ca operatorii vor lansa tot mai multe oferte sub forma de pachete de servicii.

„Printre cele mai importante tendinte de anul viitor se numara tranzitia accelerata catre All-IP, migrarea continutului catre diverse ecrane (fixe si mobile) si concurenta pe reducere de costuri. De asemenea veniturilor operatorilor vor creste, dar, din cauza cresterii costurilor si a fiscalitatii, in general, profiturile vor stagna sau scadea usor”, a mai spus seful DCS.

DCS este intre primele zece companii companii de telecomunicatii de pe piata locala cu afaceri de 30,9 milioane de euro anul trecut. Cei mai mari jucatori in domeniu sunt Orange, Vodafone, Romtelecom, RCS&RDS si Cosmote.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri