Nascut in Hyderabad, provincie din India, el a urmat cursurile Hyderabad Public Schoon in Begumpet, inainte de a urma Master-ul in Inginerie si Comunicatii Electronice la Universitatea Manipal.

Dupa ce s-a mutat in SUA, Nadella a mai studiat pentru un Master in Stiinta Computerelor la Universitatea Wisconsin-Milwaukee, si un Master in Administrarea Business-urilor la Universitatea din Chicago.

Nadella a lucrat pentru Sun Microsystems, inainte de a se alatura Microsoft in 1992.

La Microsoft, a lucrat pe diferite pozitii, precum vice presedinte al diviziei de cercetare si dezvoltare pe zona de servicii online si vice presedinte a diviziei de business.

Citeste si:

Mai tarziu a fost facut presedinte peste diviziile de Servere si Instrumente Microsoft, un business de peste 20 de miliarde de dolari, conducand transformarea companiei catre infrastructura cloud.

El a primit credit pentru integrarea datelor Microsoft, serverelor Windows si instrumentelor de dezvoltare in cloud-ul Azure.

Veniturile din Servicii Cloud au crescut la 20,3 miliarde de dolari in iunie 2013, de la 16,6 miliarde de dolari cand a preluat diviziile, in 2011.

Pe 30 ianuarie 2014, surse din interiorul Microsoft spun ca el va conduce business-ul gigantului producator de software, inlocuindu-l astfel pe Steve Ballmer.