Satya Nadella, nascut in 1967, este in prezent vice presedinte executiv al diviziei Microsoft de Cloud pentru mediul Enterprise, responsabil de constructia, dezvoltarea si mentinerea platformelor informatice, serviciilor cloud si instrumentelor adiacente. Curand insa, el ar putea deveni CEO al corporatiei, conform unor surse interne citate de presa internationala.

Nascut in Hyderabad, provincie din India, el a urmat cursurile Hyderabad Public Schoon in Begumpet, inainte de a urma Master-ul in Inginerie si Comunicatii Electronice la Universitatea Manipal.

Dupa ce s-a mutat in SUA, Nadella a mai studiat pentru un Master in Stiinta Computerelor la Universitatea Wisconsin-Milwaukee, si un Master in Administrarea Business-urilor la Universitatea din Chicago.

Nadella a lucrat pentru Sun Microsystems, inainte de a se alatura Microsoft in 1992.

La Microsoft, a lucrat pe diferite pozitii, precum vice presedinte al diviziei de cercetare si dezvoltare pe zona de servicii online si vice presedinte a diviziei de business.

Mai tarziu a fost facut presedinte peste diviziile de Servere si Instrumente Microsoft, un business de peste 20 de miliarde de dolari, conducand transformarea companiei catre infrastructura cloud.

El a primit credit pentru integrarea datelor Microsoft, serverelor Windows si instrumentelor de dezvoltare in cloud-ul Azure.

Veniturile din Servicii Cloud au crescut la 20,3 miliarde de dolari in iunie 2013, de la 16,6 miliarde de dolari cand a preluat diviziile, in 2011.

Pe 30 ianuarie 2014, surse din interiorul Microsoft spun ca el va conduce business-ul gigantului producator de software, inlocuindu-l astfel pe Steve Ballmer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri