Guvernul Israelului a cerut grupului telecom Orange sa isi ceara scuze, dupa ce directorul executiv al companiei a spus ca ar parasi tara (abandon the country – in original) daca ar putea, scrie Financial Times.

Remarca facuta joi de Stephane Richard, vine pe fondul unei presiuni internationale in crestere pentru boicotarea Israelului cabinetului de dreapta al lui Benjamin Netanyahu.

Ministrul de externe al Israelului i-a scris lui Richard Stephane, cerandu-i acestuia sa isi retraga remarca, intr-o disputa care ar putea avea implicatii diplomatice mari, cu atat mai mult cu cat Franta detine 25% din actiunile grupului.

Tzipi Hotovely s-a aratat „profund ingrijorat” in legatura cu declaratiile directorului executiv al Orange. „Admit faptul ca am fost surprins neplacut de aceste declaratii, care nu fac cinste unei companii globale precum Orange”, a scris ministrul.

Partner Communications Company din Israel lucreaza sub brandul Orange, printr-un contract datand din 1998. Compania frantuzeasca nu are actiuni in operatiunile israeliene care deservesc 2,7 milioane de abonati si detine o cota de piata de 28%.

Intr-o conferinta de presa, seful Orange a subliniat ca ar dori sa retraga brandul Orange de pe piata, dar ca acest lucru ar necesita timp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri