Remarca facuta joi de Stephane Richard, vine pe fondul unei presiuni internationale in crestere pentru boicotarea Israelului cabinetului de dreapta al lui Benjamin Netanyahu.

Ministrul de externe al Israelului i-a scris lui Richard Stephane, cerandu-i acestuia sa isi retraga remarca, intr-o disputa care ar putea avea implicatii diplomatice mari, cu atat mai mult cu cat Franta detine 25% din actiunile grupului.

Tzipi Hotovely s-a aratat „profund ingrijorat” in legatura cu declaratiile directorului executiv al Orange. „Admit faptul ca am fost surprins neplacut de aceste declaratii, care nu fac cinste unei companii globale precum Orange”, a scris ministrul.

Citeste si:

Partner Communications Company din Israel lucreaza sub brandul Orange, printr-un contract datand din 1998. Compania frantuzeasca nu are actiuni in operatiunile israeliene care deservesc 2,7 milioane de abonati si detine o cota de piata de 28%.

Intr-o conferinta de presa, seful Orange a subliniat ca ar dori sa retraga brandul Orange de pe piata, dar ca acest lucru ar necesita timp.