Codrut Savulescu, Huawei, interviu savuros: Ce va aduce 5G si cand va fi lansat in Romania

Huawei are 50.000 de patente noi in industria telecom si, spune Codrut Savulescu, senior solutions manager, inovatiile vin "clipa de clipa". Este stresant, acest lucru? Ce presiuni trebuie sa suporte companiile de retelistica, intr-un domeniu care se extinde clipa de clipa, si de care depinde, pana la urma, buna parte din viata noastra moderna?

"Nu este stresant, este o chestiune pe care o avem in sange. Nevoia de comunicare creste - iti aduci aminte legea lui Moore? Nu mai este de doua ori, este de mai multe ori, asa ca putem sa construim pentru clienti. In industria de telecomunicatii sunt doua cuvinte extrem de importante - oricand si oriunde".

"Aceste doua cuvinte sunt motorul tuturor lucrurilor care ne fac sa impingem tehnologia mai departe", puncteaza Codrut. Este nevoie ca tehnologia sa fie garantia viitorului, sa nu fie nevoie sa schimbi tehnologia in fiecare an, si atunci am nevoie sa fiu agil. "Pentru a fi agil, trebuie sa inovez, sa gandesc cu un pas in fata, sa trec de la ceva definit hardware, la ceva software", subliniaza Codrut Savulescu.

Lucrurile trebuie facute atat de simplu pentru end user, incat acesta sa nu "trebuiasca sa fi facut o facultate pentru a vorbi la telefon".

Ce provocari intampina Huawei? La ce tendinte asistam pe piata telecom, cum vor evolua retelele pe piata din Romania si ce investitii vor fi necesare pentru trecerea la 5G, afla din interviul WALL-STREET 360, din Saptamana Conectivitatii, powered by Orange.

Setari Cookie-uri