ACADEMY+PLUS, scoala gratuita de programare, unica in ecosistemul industriei IT din Romania, isi deschide oficial activitatea la Bucuresti. Inaugurarea are loc in parteneriat cu mediul privat si vizeaza formarea, in urmatoarele 6 – 9 luni, a 140 de specialisti IT, in cadrul unui proces educational bazat pe practica si lucru in echipa.

„Odata cu lansarea scolii de programare ACADEMY+PLUS, am adus in Romania unul dintre cele mai ambitioase proiecte de formare profesionala din lume si, pornind de la o programa adaptata momentului, am mizat pe o metoda de invatare alternativa care sprijina cresterea calitatii specialistilor in IT”, spune Daniela Buscan, program director in cadrul ACADEMY+PLUS.

„Romania are in prezent un deficit in industria IT de peste 50.000 de specialisti. Prin implicarea companiilor direct in procesul de formare al profesionistilor in IT, avem oportunitatea de a reduce acest deficit si de a forma viitorii specialisti in acord cu cerintele pietei. In acest fel sprijinim industria IT din Romania, iar absolventii ACADEMY+PLUS au cele mai mari sanse sa gaseasca rapid job-uri in industria IT”.

Printre primii parteneri ai ACADEMY+PLUS se numara Societe Generale European Business Services, BNP Paribas Personal Finance Central Europe Technologies si Orange. „Pe durata celor 6 - 9 luni cat dureaza programul, in medie, companiile ne sustin cu mentori care se implica alaturi de noi pentru a-i ajuta pe cursanti sa fie formati in acord cu cerintele pietei. Spre exemplu, rolul principal al mentorilor este sa ii ajute pe acestia sa avanseze cat mai repede si cat mai corect, insa, in acelasi timp, un alt rol este acela de a le prezenta valorile companiilor din care provin, metodologia de lucru sau tipul proiectelor”, mai spune Daniela Buscan.

„Am luat decizia de a adera la programul de mentorat al ACADEMY+PLUS din dorinta de a contribui la stimularea educatiei IT din Romania. Consideram ca este sanatos pentru afacerea noastra sa ne implicam in actiuni cu impact social pe o piata in care activam. De asemenea, stimuland transferul de cunostinte dinspre piata inspre persoanele aflate intr-un program de formare, vom contribui la cresterea competentelor acestora, iar piata ii va absorbi mai usor”, spune Olivier Hecq, Head of SSC IT Societe Generale European Business Services.

„Lucrand intr-un mediu international IT timp de 20 de ani, intr-o multitudine de tari, va pot garanta ca in Romania am gasit cele mai bune abilitati IT. Este unul dintre motivele pentru care noi, Personal Finance, am decis sa investim si sa cream principalele noastre centre IT in Bucuresti. Consider ca ACADEMY+PLUS este cea mai buna modalitate de a descoperi noi talente, prin oferirea de cursuri de codare de mare valoare si astfel, sust inandu-se nivelul de inalta calitate al dezvoltatorilor din Romania. De asemenea, oportunitatea de a indruma studentii si de a le oferi sprijin in dezvoltarea lor este modul nostru de a sustine piata muncii din domeniul IT”, spune Frederic Longatte, CEO, Central Europe Technologies, part of BNP Paribas Personal Finance.

Pe langa programul de formare a cursantilor, ACADEMY+PLUS ofera si training-uri corporate, destinate angajatilor care stapanesc deja o tehnologie, dar care isi propun sa invete una noua. In acest sens, ACADEMY+PLUS pune la dispozitia angajatilor tehnologii si framework-uri precum PHP/Symfony, Python/Django, Ruby/Rails, iOS/Swift, Android/Javascript. Acest format de training, nou pentru piata din Romania, presupune boot camp-uri intensive, cu o durata de 14 zile, in care este invatata o tehnologie prin intermediul unui proiect practic.

ACADEMY+PLUS face parte din reteaua internationala a École 42 din Paris, unul dintre cele mai indraznete proiecte de formare profesionala din lume, cu centre in Paris, Kiev, Chisinau, Johannesburg si Fremont, Silicon Valley. In 2014, ACADEMY+PLUS a deschis la Cluj-Napoca o scoala de programare gratuita, Romania fiind astfel prima tara din retea care a crezut in metoda revolutionara a scolii din Paris. De atunci, dintre 198 de cursanti formati la Cluj in perioada 2014 – 2016, 110 au fost absorbiti de piata si angajati de companii cu profil IT, fie din zona de servicii, fie din zona de produs. Majoritatea cursantilor din program au varste cuprinse intre 16 si 35 de ani, cei mai multi fiind proaspat absolventi de BAC si studenti care vor sa isi creasca nivelul de cunostinte in zona practica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri