Compania românească de tehnologie Zitec lansează NFTăria - fabrica de NFT-uri, pentru a susține companiile sau persoanele fizice în procesul de creare și monetizare al unui NFT propriu.

NFT-urile sunt cea mai recentă direcție din lumea criptomonedelor și a tehnologiei blockchain, reprezentând tokenuri non-fungibile (care nu poate fi înlocuit cu altul de același fel, de aceeași calitate și aceeași cantitate, în cazul când formează obiectul unei obligații) care certifică și garantează dreptul de proprietate și autenticitate asupra artei sau a bunurilor digitale

Acestea pot fi opere în exclusivitate, video-uri cu momente memorabile, GIF-uri, fragmente muzicale experimentale sau oricare alt bun non-fungibil. NFT-urile pot fi tranzacționate precum criptomonedele și, fiindcă sunt ediții limitate care pe viitor pot valora mai mult decât în momentul achiziției, cererea pentru NFT-uri este în continuă creștere.

Procesul de lansare a unui NFT este, însă, destul de complex. Deși crearea propriu-zisă a bunului digital nu este neapărat cea mai dificilă parte, trebuie să cunoști particularitățile platformelor de NFT-uri existente ca să o poți alege pe cea care ți se potrivește. Iar cel mai important este să înțelegi cum funcționează tehnologia de tip blockchain, ca să poți dezvolta un smart contract (codul cu regulile de guvernare a NFT-ului pe blockchain) care te va ajuta să îți digitalizezi arta în sine și ulterior, în procesul de monetizare.

Astfel, având o experiență de peste 5 ani în proiecte dedicate blockchain, specialiștii Zitec vin în sprijinul companiilor sau al persoanelor fizice care vor să își lanseze propriul NFT, chiar și pe platformele existente.

”Popularitatea NFT-urilor a explodat începând cu finalul anului trecut, iar experiența de peste 5 ani în proiecte dezvoltate pe tehnologia blockchain, câștigată odată cu preluarea Under Development Office - una dintre cele mai populare companii de blockchain development din Europa -, ne-a încurajat să creăm NFTăria. Astfel facem un alt pas înspre susținerea companiilor pe drumul către un viitor digital.” a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Co-Fondator Zitec.

“NFT-urile au un potențial interesant de a revoluționa piața de artă. Nouă la Zitec ne place să inovăm și să împingem limitele, motiv pentru care lansăm NFTăria.ro, primul local one-stop-shop pentru dezvoltare de NFT-uri din Europa. Scopul nostru este simplu: artiștii și agențiile care îi reprezintă să poată veni la un “friendly local business”, care îi ajută să înțeleagă, construiască și lanseze NFT-uri, la prețuri fixe, fără bătăi de cap.” a adăugat Ștefan Gergely, Growth Lead al departamentului de mobile & blockchain din Zitec.

Printre clienții Zitec cu proiecte dezvoltate pe tehnologia blockchain se numără Aurus.io, un proiect de tokenizare de aur evaluat la 150M USD, Gibraltar Blockchain Exchange, Persona Airlines, Transavia Airlines sau Société Générale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri