Grupul a examinat componentele telefonului Google si a estimat ca productia acestuia costa 174,15 dolari. Compania a estimat ca procesorul Qualcomm este cea mai scumpa componenta a telefonului (30,50 dolari), urmata de ecranul tactil al telefonului, estimat la 23,70 dolari, anunta Washington Post.

Telefonul iPhone 3GS al producatorului Apple costa 178,96 dolari, potrivit unui raport iSuppli lansat la scurt timp dupa lansarea terminalului in iunie. Aproximativ 24 dolari sunt destinati memoriei flash.

Google a putut economisi bani pentru productia telefonului prin introducerea unei memorii mai mici. Nexus One are o memorie de doar patru gigabyte insa poate accepta un card de memorie in timp ce iPhone nu, a anuntat iSuppli. Memoria din telefonul Google are un pret estimativ de 20,40 dolari.

Nexus One este vandut pentru 529 dolari, iar pentru consumatorii dispusi sa semneze un contract pe doi ani cu T-Mobile acesta poate fi achizitionat la 179 dolari, in Statele Unite. iPhone 3GS costa 199 sau 299 dolari, in functie de capacitatea de stocare, cand este achizitionat cu un contract pe doi ani cu operatorul telecom american AT&T.

Google a inceput sa vanda Nexus One in urma cu o saptamana in prima sa incercare de a vinde un instrument hardware. Google considera Nexus One ca primul "superphone" in incercarea de a pozitiona terminalul cat mai aprope de iPhone si alte smartphone-uri ca BlackBerry de la Research In Motion