Piata serverelor a continuat sa isi revina in trimestrul patru al anului trecut, atat ca valoare cat si ca numar de unitati comercializate la nivel global, dar rata cresterii ar putea sa se diminueze in acest an, conform companiei de cercetare Gartner.
Veniturile pe toate gamele de servere au crescut cu 16,4% in trimestrul patru al lui 2010 fata de aceeasi perioada a lui 2009, iar numarul de unitati livrate a crescut cu 6,5%. Cresterea s-a datorat in special inlocuirii serverelor x86 cu cele mai moderne.

IBM a fost lider in perioada mentionata, cu venituri de 5,2 mld. $, acoperind 35,5% din piata. HP s-a situat pe pozitia secunda, cu 30,4% din piata ca valoare, dar a fost lider ca numar de unitati livrate – 767.000, 32,2% din total. Dell a comercializat 515.000 unitati, echivalentul a 21,6% din industrie.

Oracle a suferit o cadere de 40,8% ca numar de livrari, si de 16,2% ca valoare a lor, fata de trimestrul patru al lui 2009, cand business-ul sau de servere inca mai era detinut de Sun Microsystems.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri