"Dintr-o perspectiva europeana, impactul nu este sever, este sub control si nu va exista nicio problema pentru asiguratorii europeni sau pentru solventa sectorului. Riscul este localizat, in cea mai mare parte, de companiile si guvernul japonez", a afirmat directorul general al Autoritatii Europene pentru Asigurari si Pensii Ocupationale, Carlos Montalvo, in fata unei comisii a Parlamentului European.

Institutia a reactionat rapid dupa cutremurul de vineri pentru a evalua expunerea reasiguratorilor europeni la cutremur, tsunami si riscurile de incendiu, a adaugat el.

Marile grupuri de reasigurare, ca Munich Re sau Hannover Re, au anuntat ca este mult prea devreme pentru a estima pagubele produse de cutremur. O parte a analistilor au afirmat ca asiguratorii ar avea de acoperit daune cauzate de cutremur de pana la 35 de miliarde de dolari, excluzand impactul tsunami-ului.

Citeste si:

Autoritatile de reglementare au analizat si plasamentele companiilor in instrumente financiare japoneze, inclusiv emise de stat, care au inregistrat declinuri puternice dupa cutremur, a spus el.