Presedintele american Barack Obama a afirmat marti ca Statele Unite sunt "tot mai puternice" si s-a declarat hotarat sa impiedice o revenire la politicile care, in opinia sa, au condus la actuala criza economica, in discursul asupra starii Uniunii sustinut la Washington, relateaza AFP, preluat si dat publicitatii de agentia Mediafax.

"Am progresat prea mult pentru a da inapoi. Atat timp cat voi fi presedinte, voi coopera cu oricine din acest hemiciclu, cu scopul de a capitaliza acest avant", a promis Obama, in fata congresmanilor si corpurilor constituite.

Dar, cu aproximativ noua luni inainte de alegerile prezidentiale, in cadrul carora va candida pentru un al doilea mandat de patru ani, el a dat totodata asigurari ca va "combate obstructionarea prin actiune" si se va opune "oricarei incercari de a reveni la politicile care au provocat aceasta criza economica".

"Nu, nu vom reveni la o economie slabita de delocalizari, datorii, profituri financiare construite pe inselaciune. In aceasta seara, vreau (...) sa prezint planurile unei economii construita pentru a dura", a subliniat el.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Barack Obama, vizita istorica in Cuba, dupa 90 de ani