Profitul Exxon a scazut in T2 pentru prima data in ultimii 4 ani

Profitul net al Exxon Mobil a scazut cu 57% in trimestrul al doilea, la 6,86 miliarde de dolari, primul declin inregistrat in ultimii patru ani, din cauza evolutiei negative a cotatiei petrolului, transmite Bloomberg.

La scaderea profitabilitatii a contribuit si reducerea veniturilor aduse de activitatile de rafinare, noteaza Mediafax.

In urma cu un an, grupul petrolier american a obtinut un profit de 15,9 miliarde de dolari, care a inclus si un castig net de 7,5 miliarde de dolari legat de taxe si vanzarea unor active.

Marja medie de profit din activitatile de rafinare a titeiului s-a redus cu 12%, din cauza scaderii cererii de benzina si a preturilor pe piata americana.

Exxon, cea mai mare companie tranzactionata public din sectorul energiei, a anuntat in martie ca productia sa de petrol si gaze va scadea in 2013 pentru al doilea an consecutiv, in timp ce grupul construieste noi platforme marine si conducte pentru exploatarea zacamintelor descoperite.

Pretul mediu al contractelor futures pentru titeiul Brent, de referinta la bursa din Londra, a fost de 103,35 dolari pe baril in trimestrul al doilea, in scadere cu 5%, de la 108,76 dolari pe baril in aceeasi perioada a anului trecut.

Oferta mondiala de petrol a crescut in medie cu 590.000 de barili pe zi, iar cererea cu numai 100.000 de barili pe zi, potrivit datelor Agentiei Internationale pentru Energie din Paris.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câini antrenați pentru a depista persoanele cu COVID-19
Setari Cookie-uri