Grecia va avea nevoie de cel putin 20 de ani sa reduca rata somajului sub 10%, de la nivelul record actual de 27,6%, potrivit unui raport realizat de cel mai mare sindicat din sectorul privat elen, GSEE, relateaza Kathimerini, citat de Mediafax.
Institutul Muncii al GSEE a ajuns la concluzia ca este nevoie de doua decenii sau chiar mai mult pentru ca somajul sa coboare la nivelul anterior crizei.

Studiul sugereaza ca pana in 2014 puterea de cumparare a grecilor va ajunge la jumatate fata de nivelul de dinaintea crizei, salariile inregistrand in ultimii trei ani un declin in valoare cumulata de 41 de miliarde de euro. Institutul a aratat totodata ca cererea interna a coborat deja la nivelul din 1999.

Portalul Greek Reporter a relatat cu o zi in urma, citand date ale Inspectoratului Muncii, ca rata record a somajului, de 27,6%, face ca muncitorii eleni sa fie atat de speriati ca isi vor pierde slujbele incat 1,1 milioane dintre ei muncesc fara sa fie platiti cu lunile sau chiar deloc.

Potrivit Inspectoratul Muncii, numai 700.000 din 1,8 milioane de angajati in sectorul privat isi primesc salariile la timp.

Datele arata ca in pofida legilor in vigoare si a amenzilor ocazionale aplicate companiilor care nu le respecta, plangerile din partea angajatilor sunt foarte rare, din cauza fricii ca vor fi concediati, dar si a faptului ca este mult mai ieftin pentru firme sa plateasca amenzile decat personalul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri