Aviatia israeliana a reluat marti dupa-amiaza bombardamentele asupra Fasiei Gaza, dupa un armistitiu de sase ore, respins de miscarea palestiniana Hamas, relateaza AFP.

Mai multe atacuri aeriene au vizat enclava palestiniana, in special orasul Khan Younes, situat in sudul Fasiei Gaza, si cartierul Zeitun, din estul orasului Gaza, noteaza Mediafax. Cu cateva minute inaintea acestor raiduri, purtatorul de cuvant al armatei, Peter Lerner, anuntase pe contul sau de Twitter ca bombardamentele vor fi reluate. "Dupa sase ore de tiruri cu rachete asupra Israelului, fortele de aparare au reluat activitatile operationale impotriva Hamas", a precizat acesta.

"Dupa ce Hamas si Jihadul islamic au respins propunerea egipteana pentru un armistitiu si au lansat zeci de rachete asupra Israelului, premierul si ministrul Apararii au decis sa actioneze ferm impotriva tintelor teroriste din Gaza", a declarat un oficial guvernamental israelian, sub protectia anonimatului.

Raidurile israeliene din teritoriul palestinian s-au soldat cu aproape 200 de morti si 1.300 de raniti in opt zile, majoritatea civili. Acest bilant depaseste numarul victimelor operatiunii israeliene din Fasia Gaza din noiembrie 2012, cand au fost ucisi 177 de palestinieni. Cabinetul de Securitate israelian acceptase marti dimineata propunerea de armistitiu in Fasia Gaza prezentata de Egipt, insa Israelul a avertizat ca armata sa "va lovi cu forta" miscarea Hamas, daca atacurile cu racheta vor continua, potrivit postului public de radio.

Conform propunerii egiptene, armistitiul urma sa intre in vigoare marti, de la ora 6.00 GMT (9.00, ora Romaniei). Insa miscarea islamista palestiniana Hamas, care detine controlul asupra Fasiei Gaza, a respins oferta egipteana, avand in vedere situatia pe teren. Hamas respinge orice incetare a focului care nu include un acord total cu privire la conflictul cu Israelul.

Hamas cere incetarea bombardamentelor, oprirea blocadei impuse Fasiei Gaza incepand din 2006, deschiderea postului Rafah de la frontiera cu Egiptul si eliberarea persoanelor arestate din nou, dupa ce au fost eliberate in cadrul acordului privind eliberarea militarului israelian Gilad Shalit, in 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri