Lavrov, despre reuniunea de la Berlin pe tema Ucrainei: Nu s-au inregistrat progrese

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat ca nu a fost inregistrat niciun progres privind un armistitiu sau o reglementare politica in Ucraina in urma reuniunii multilaterale care a avut loc duminica la Berlin, relateaza AFP.

"Nu avem inca rezultate pozitive, inainte de toate, in cazul incetarii focului si al reglementarii politice" in Ucraina, a subliniat Lavrov, exprimandu-se in fata presei la Berlin, citat de agentiile ruse, potrivit Mediafax.

"Ne-am confirmat pozitia potrivit careia incetarea focului (...) trebuie sa fie neconditionata", a declarat el. Dar "colegii nostri ucraineni continua din nefericire sa puna conditii, care sunt din ce in ce mai vagi, precum cea privind asigurarea impenetrabilitatii frontierei" ruso-ucrainene, a regretat ministrul rus.

"Nu avem nimic impotriva (aspiratiilor Kievului de a pune in aplicare) un control al regimului de traversare a frontierei care sa fie cat mai eficient posibil. Tot ce depinde de noi, facem", a asigurat el, apreciind ca Ucraina ar putea la randul sau ca contribuie in mod "mai eficient".

Serghei Lavrov a anuntat, de asemenea, discutii pe tema unei eventuale aprobari a unor drone pentru observatorii misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) de la frontiera ruso-ucraineana. Este vorba despre a furniza "misiunii OSCE aeronave fara pilot pentru contolarea frontierei in partea ucraineana, din spatiul aerian ucrainean. Sustinem aceasta abordare", a declarat Lavrov. "Cu cat va fi mai eficienta activitatea misiunii, cu atat va fi mai bine", a adaugat el.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri