Campania catalanilor pentru a obtine propriul referendum privind independenta regiunii fata de Spania este inspirata de ce vad ca se intampla in Scotia. La un moment dat, rezultatul referendumului scotian nici nu conteaza, ci doar faptul ca Marea Britanie a oferit scotienilor pe 18 septembrie ocazia de a-si exprima optiunea.

Joi, sute de mii de oameni vor participa la o demonstratie in Barcelona organizata de sustinatorii independentei Cataloniei, acesta fiind un pas important in accentuarea unei legitimitati a votului care trebuia sa aiba loc in noiembrie. Votul privind autonomia regiunii Catalonia a fost interzis de autoritatile spaniole. Iar catalanii care vor independenta sunt inspirati de ce se intampla in Marea Britanie, potrivit jurnalistului James Walsh de la „The Guardian“.

„Regatul Unit este dispus sa lase Scotia sa voteze, iar Cataloniei i se refuza acest drept de catre spanioli“, spune Liz Castro, autor si publicist care isi imparte timpul in orasul american Massachusetts si Barcelona, capitala Cataloniei.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri