O treime din cele 196 de tari ale lumii, respectic 64, au insemne religioase pe drapel. Dintre acestea, aproape jumatate au simboluri crestine, o treime au pe drapel semne ale regiliei islamice, potrivit unei analize Pew Research.

Astfel, simboluri crestine apar pe drapelele din 31 de tari din Europa, Asia si Pacific si cele doua Americi. De exemplu Steagul Uniunii (Union Jack) al Marii Britanii include Crucea Sfantului Gheorghe (ocrotitorul Angliei), alaturi de de Crucea Sfantului Patrick (ocrotitorul Irlandei) si cea a Sfantului Andrei, patronul spiritual al Scotiei. Unele tari din Commonwealth incorporeaza "Union Jack" in propriul steag, cum ar fi Fiji, Tuvalu, Australia si Noua Zeelanda.

Alte tari care folosesc simboluri nationale crestine pe drapel sunt Spania, Grecia, Norvegia si Republica Dominicana.

Dintre toate tarile lumii, 21de state islamice din Africa Subsahariana, regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. In Bahrein, steagul national contine cinci triunghiuri albe, care simbolizeaza cei Cinci Stalpi ai Islamului.

Algeria, Turcia, Brunei si Uzbekistan sunt unele din tarile care au o stea si un corn (semiluna) pe steagul national. Si drapelul din Singapore contine o semiluna si stele, insa acestea nu au semnificatie religioasa. Semiluna "reprezinta o natiune tanara si in ascensiune, iar cele cinci stele simbolizeaza idealurile de democratie, pace, progres, justitie si egalitate ale Singaporului", potrivit guvernului.

Simbolurile budiste si hinduiste apar pe steagurile din cinci tari, iar in trei dintre acestea, semnele apartin ambelor religii. Steagul Cambodgiei contine imaginea templului Angkor Wat, asociat si cu budismul si cu hinduismul. Celalalte tari cu simboluri din ambele religii sunt Nepal si India, care contine o chakra albastra in centrul drapelului, un concept filozofic care se refera la cercuri care ar exista in corpul uman.

Israel este singura tara cu simboluri evreiesti, inclusiv Steaua lui David pe un fundal cu dungi albe si albastre.

Referitor la celelalte religii, in randul tarilor care au pe drapel simboluri din alte credinte se numara Japonia, cu simbolul hinomaru (un soare care rasare), simbol cunoscut in fostul imperiu japonez. In Uruguay si Argentina, steagurile contin cate un soare galben care reprezinta zeita incasa Inti.

Cu toate ca drapelul Statelor Unite ale Americii nu include niciun simbol religios, mai multe state au reprezentari de acest fel pe steagurile lor. De exemplu, steagul statului New Mexico contine un soare rosu cu raze care se extind in afara. Alabama si Florida, pe de alta parte, au pe drapelele lor adaptari ale crucii Sfantului Andrei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri