Coreea de Nord a amenintat ca va raspunde prin forta si va transforma Coreea de Sud intr-o "mare de foc", dupa ce materiale de propaganda au fost transportate vineri cu ajutorul unor baloane peste granita tensionata dintre cele doua tari, relateaza DPA in pagina electronica.

"Fortele marionete nu ar trebui sa uite nicio clipa ca intreaga Coree de Sud s-ar putea transforma intr-o mare de foc din cauza operatiunilor nesabuite de distribuire a manifestelor", a afirmat armata nord-coreeana, potrivit Mediafax. "Exista o limita pentru rabdarea soldatilor" din Coreea de Nord, a adaugat armata.

Comunicatul a acuzat grupul de activisti sud-coreeni Vocea Martirilor pentru ultimul transport de manifeste, realizat cu ajutorul baloanelor, potrivit agentiei Yonhap. Alte organizatii conservatoare au trimis de asemenea baloane in zonele de granita din provinciile Gyeonggi si Gangwon, luna trecuta, a adaugat comunicatul.

Dezertori nord-coreeni si alti activisti din sud au afirmat ca s-au alaturat de asemenea operatiunii de propaganda. Phenian a afirmat ca aceste actiuni se desfasoara cu "acordul tacit al regimului si armatei sud-coreene".

Astrelok / Shutterstock.com

Citeste si:
Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă
Coreea de Nord a tras două...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coreea de Sud trimite 2.000.000 de teste pentru coronavirus în România
Setari Cookie-uri