Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles catre Paris, a fost deviata spre Salt Lake City, in urma unei amenintari cu bomba primite printr-un apel telefonic de la sol, a declarat un oficial guvernamental american. Oficialul nu stia daca a fost arestata vreo persoana sau daca a existat vreun pasager recalcitrant la bord, scrie Mediafax.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul international Dulles din Washington catre Charles de Gaulle din Paris, a fost deviata spre un aeroport din Halifax, in provincia canadiana Nova Scotia, tot din cauza unei amenintari cu bomba, a precizat o sursa guvernamentala. Sursa nu stia daca aceeasi persoana a efectuat ambele amenintari sau au fost autori diferiti. "Mai multe agentii lucreaza pentru a determina natura amenintarilor, care au cauzat devierea avioanelor", a declarat agentul special FBI Todd Palmer.

Niciun avion militar american nu a fost trimis pentru a escorta cele doua aeronave vizate de amenintari, a precizat purtatorul de cuvant al Comandamentului de aparare aerospatiala nord-american (NORAD), Preston Schlachter. Trevor Moran, un pasager al avionului care decolase din Los Angeles, a declarat ca pilotul a venit si a anuntat ca aeronava va efectua o aterizare de urgenta. "Toata lumea din avion asteapta in acest hol. Nimeni nu stie ce se intampla", a afirmat el.

Citeste si:

Un alt pasager din acelasi avion, Keith Rosso, a precizat ca toate persoanele aflate la bord erau interogate de FBI. In ceea ce priveste cursa Air France 55, Politia calare canadiana a informat ca avionul si bagajele vor fi verificate in cautarea unor eventuali explozibili.

Amenintarile cu bomba vizand avioane cu destinatia Paris intervin in urma atentatelor de vineri seara din capitala franceza, soldate cu cel putin 129 de morti, care au fost revendicate de gruparea terorista Stat islamic.