Reglementarile UE scot de pe piata produsele nesigure

De cand, in urma cu un an, Uniunea Europeana a introdus reguli mai stricte, numarul de produse retrase de pe piata s-a triplat, reiese dintr-o analiza a PricewaterhouseCoopers (PwC).

Pe primul loc in aceasta privinta se afla Germania, cu 73 de produse retrase, urmata de Ungaria si Spania, cu 46 respectiv 39. "De la introducerea Directivei Generale pentru Siguranta Produselor, la inceputul anului 2004, volumul saptamanal al retragerilor de produse, notificat Comisiei, a suferit un salt de 175%, de la o medie de patru pe saptamana, in februarie 2004, la 11, in februarie 2005", se arata intr-un comunicat al PwC.

Noile reglementari ale UE se explica prin cresterea importantei acordate sigurantei produselor de consum. Printre cele 373 de produse retrase figureaza cerneala pentru tatuaje, sonerii, masini de floricele, crema decongestiva si o varietate de jucarii.

"In Marea Britanie, companiile care nu retrag de pe piata produsele considerate nesigure ar putea suporta amenzi de pana la 20.000 de lire sterline (37.960 de dolari) sau pedepse cu inchisoare de 12 luni, potrivit unei reglementari aflata in discutie la Departamentul pentru Comert si Industrie'', se mai arata in raportul realizat de PwC.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri