Papa Francisc mulţumeşte asistenţilor medicali pentru ''serviciul adus umanităţii''

Papa Francisc a mulţumit asistenţilor medicali pentru ''serviciul adus umanităţii'' amintind în acelaşi timp guvernelor statelor să ''investească'' în sistemele lor de sănătate care se confruntă cu lipsuri.

''Mulţumim pentru serviciul adus umanităţii'', a spus Papa Francisc într-un mesaj difuzat cu ocazia Zilei internaţionale a asistenţilor medicali, potrivit Agerpres.

''Asistăm în fiecare zi la dovezile de curaj şi de sacrificiu ale operatorilor sanitari, în special ale infirmierelor şi infirmierilor care, cu profesionalism, abnegaţie, simţ al răspunderii şi dragoste faţă de aproape, acordă asistenţă persoanelor afectate de virus, cu riscul sănătăţii proprii'', a subliniat suveranul pontif.

Papa Francisc a lăudat ''profesionalismul care nu se reduce la cunoştinţele ştiinţifico-tehnice'', dar care cuprinde totodată o ''relaţie umană'' cu pacientul aflat în situaţiile cele mai traumatizante. Potrivit Suveranului pontif, ''pandemia a pus totodată în lumină multe lipsuri la nivelul asistenţei sanitare'' în numeroase ţări.

Papa Francisc a făcut aşadar apel la liderii planetei să ''investească în sănătate ca într-un serviciu public de bază, consolidând structurile şi angajând mai mulţi asistenţi medicali''. Asistenţii medicali, infirmierele şi moaşele ''merită să fie mai bine puşi în valoare'' şi să beneficieze de condiţii de muncă mai bune, a îndemnat de asemenea papa în mesajul său.

Citeste si:
Papa Francisc a lansat un fond pentru sprijinirea celor afectaţi de...
Papa Francisc a lansat un...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Sursa foto: AM113 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri