Coronavirus | Cehia continuă măsurile de relaxare: se vor deschide cafenelele, hotelurile, barurile, restaurantele și piscinele

Cafenelele, hotelurile, barurile, restaurantele şi piscinele se redeschid începând de luni în Cehia, în contextul în care guvernul de la Praga continuă relaxarea măsurilor restrictive impuse pentru a combate răspândirea epidemiei noului coronavirus.

Cafenelele, barurile şi restaurantele vor face accesibile publicului de luni spaţiile interioare, după ce anterior au fost lăsate să primească clienţii în spaţiile exterioare. De asemenea, se vor redeschide hotelurile şi pensiunile, precum şi piscinele interioare şi exterioare, scrie Agerpres.

Totodată, castelele îşi vor putea întâmpina vizitatorii începând de luni, iar organizarea de evenimente sportive va fi permisă cu participarea maximă a 300 de participanţi şi spectatori.

Ministrul sănătăţii Adam Vojtech a declarat că unele măsuri, cum ar fi interzicerea vizitelor la pacienţii internaţi în spital, vor rămâne în vigoare o perioadă mai lungă de timp în regiunea Karvina. În această regiune din estul Cehiei se află un focar al epidemiei COVID-19, apărut recent la mina de cărbune Darkov. Până în prezent, 212 de mineri şi membri ai familiilor acestora au fost testaţi pozitiv.

Continuă interdicţia de acces a turiştilor străini în Cehia, nefiind încă anunţată data la care vor fi deschise frontierele.

Citeste si:
Cea mai rapidă construcție din lume: O CASĂ ÎN 48 DE ORE
Cea mai rapidă construcție...

Duminică, bilanţul cazurilor de infectare cu noul coronavirus era de 8.932, iar cel al deceselor de 315.

Relaxarea măsurilor de restricție în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că românii își pot face planuri de vacanţă în faza actuală a epidemiei de COVID-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat. Dacă lucrurile evoluează în bine, autorităţile iau în calcul să deschidă terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie.

Vezi și: Peste 100 de hoteluri de pe litoral îi aşteaptă pe turişti după 1 iunie, când se vor deschide terasele

"Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei", a declarat Nelu Tătaru.

Citeste si:
Focar de infecție în Dâmbovița: peste 100 de persoane diagnosticate...
Focar de infecție cu...

Citește și: Saloanele de înfrumusețare s-au deschis. Ce măsuri au pregătit pentru primii clienți

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Planul de redresare economică: Investiții de până la 200.000 de euro în turism
Setari Cookie-uri