Tentativă de asasinat asupra ministrului de interne libian. Cum se simte acesta

Ministrul de interne al guvernului libian recunoscut de ONU, Fathi Bashagha, a supravieţuit unui atac armat asupra convoiului său la vest de capitala Tripoli.

Un vehicul blindat a deschis focul asupra convoiului ministrului pe autostrada din zona Janzur, a scris pe Twitter consilierul media al Ministerului Sănătăţii, Amin al-Hashimi, adăugând că Bashagha a scăpat teafăr, potrivit Agerpres.

Un agent de securitate din convoiul ministrului a fost rănit, în timp ce unul dintre agresori a fost ucis şi alţi doi arestaţi, potrivit oficialului.

Libia se confruntă cu tulburări de la răsturnarea lui Muammar al-Gaddafi în 2011. Are două administraţii principale concurente: una susţinută de ONU la Tripoli şi alta cu sediul în estul ţării, condusă de puternicul militar Khalifa Haftar.

Ţara a devenit un câmp de luptă în numele celor două forţe rivale şi mai multe puteri străine, între care Rusia şi Turcia, au fost antrenate în conflict.

Citeste si:
Barbat arestat in apropiere de Casa Alba: Sunt aici sa il asasinez...
Barbat arestat in apropiere...

La începutul acestei luni, sub egida ONU, delegaţi din fracţiunile rivale din Libia au ales o administraţie interimară în încercarea de a unifica ţara devastată de război şi de a se pregăti pentru alegerile naţionale din decembrie.

Abdul-Hamid Mohammed Dbeibeh a fost ales prim-ministru interimar şi Mohammed Menfi în funcţia de şef al unui Consiliu prezidenţial format din trei membri.

În calitate de ministru de interne, Bashagha s-a angajat să tempereze grupurile armate care deţin puterea pe teren în vestul Libiei după revolta din 2011 şi care se bucură adesea de statut oficial în cadrul ministerelor apărării şi de interne.

Citeste si:
Cel mai grav atac armat din ultimii ani, în Canada: Cel puțin 10...
Cel mai grav atac armat din...
Sursa foto: Facebook/ Fâthì Bäšhãģhă

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri