Anunţul de luni că Jeff Bezos (Amazon) va călători în spaţiu cu primul echipaj al companiei Blue Origin scoate în evidenţă obsesia pe care unii miliardari o au de a porni în cucerirea spaţiului, o idee împărtăşită şi de Elon Musk (Tesla) sau de Richard Branson (Virgin), relatează EFE, potrivit Agerpres.

Cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, a dezvăluit pe contul său de Instagram - la 15 zile după ce anunţase că renunţă la postul său de consilier delegat al Amazon - că va pleca în spaţiu la 20 iulie împreună cu fratele său, Mark, şi o a treia persoană care va cumpăra locul prin licitaţie.

Va fi vorba de primul zbor comercial al companiei aerospaţiale pe care el însuşi a înfiinţat-o în septembrie 2000 - la şase ani după crearea Amazon - iar miliardarul american a explicat că încă de la cinci a visat să călătorească în spaţiu.

Un vis din copilărie

"Să vezi Pământul din spaţiu îţi schimbă relaţia ta cu planeta şi cu omenirea", a asigurat Bezos, care la începutul anului şi-a dezvăluit planurile de a renunţa la postul său de maxim responsabil al Amazon şi de a-i ceda locul actualului şef al Amazon Web Services (AWS), Andy Jassy.

Astfel, a asigurat el, va avea mai mult timp pentru a se concentra pe iniţiative filantropice şi gestionarea companiei Blue Origin şi ziarului The Washington Post.

Pasiunea lui Bezos pentru spaţiu este împărtăşită şi de Elon Musk, care, deşi este cunoscut pe plan internaţional pentru compania sa de construcţie de automobile electrice Tesla, a fondat anterior SpaceX, o companie privată ce are un contract cu NASA şi care anul trecut a transportat deja astronauţi în spaţiu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri