Membrii Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) ar putea fi mobilizați, a propus președintele forului. Un deputat a găsit însă rapid o portiță de scăpare.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a propus să fie luată în discuție mobilizarea deputaților, scrie Moscow Times. Volodin a sugerat că trebuie examinată ideea mobilizării voluntare atât a parlamentarilor cât și a angajaților aparatului Dumei de Stat, mai ales dacă au specializări de care armata are nevoie.

El l-a dat ca exemplu pe Iuri Șvitkin, un deputat de 57 de ani din partea Rusia Unită (formațiunea care îl susține pe Puțin), ce ar fi depus nu mai puțin de 6 cereri de mobilizare.

Șvitkin pare a fi însă singurul cu astfel de idei. Unul dintre colegii săi de partid, Dmitri Viatkin, a replicat că deputații nu pot merge să lupte, deoarece ”în spatele lor sunt cetățenii”. ”Să mergi pe front e varianta cea mai ușoară”, a spus Viatkin, deputații ar trebui însă să rămână în Rusia și ”să le explice importanța situației tuturor”.

Viatkin este cel care a propus și înăsprirea pedepselor pentru cei care se predau sau refuză să lupte.

Nu se știe încă cine va fi mobilizat și cine nu

Deși Kremlinul a anunțat mobilizarea parțială, nu e clar cine va fi vizat. Prima variantă menționa că ar fi vorba de cei care au făcut deja serviciul militar.

Oficialii nu au răspuns întrebărilor presei în acest sens, spunând doar că va fi vorba de 300.000 de oameni - deși decretul publicat nu conține nu număr efectiv. Se știe și că mobilizarea parţială nu îi va afecta pe cei care efectuează în prezent stagiul militar obligatoriu şi pe studenţi. Restul e considerat însă "secret de serviciu".

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri