Rata ocuparii s-a redus in ultimul trimestru al anului trecut cu 0,3% atat in Uniunea Europeana (UE), cat si in zona euro, fata de cele trei luni anterioare, dupa ce si in trimestrul anterior fusesera raportate diminuari ale ocuparii fata de perioada precedenta, a anuntat Eurostat.
Astfel, in trimestrul al patrulea al anului trecut numarul persoanelor din Uniunea Europeana (UE) care aveau un loc de munca a scazut cu 672.000 fata de intervalul iulie-septembrie 2008. In zona euro, numarul persoanelor ocupate s-a redus cu 453.000 in aceeasi perioada.

In schimb, in octombrie-decembrie 2008 rata ocuparii a stagnat comparativ cu ultimul trimestru din 2007, potrivit NewsIn.

Pe ansamblul anului trecut, ocuparea a crescut cu 0,8% (1,76 milioane persoane) in UE, cu un procent similar sporind si in zona euro, unde numarul persoanelor ocupate a crescut cu 1,137 milioane.

Potrivit estimarilor Eurostat, in ultimul trimestru al anului trecut, 225,3 milioane persoane din UE aveau un loc de munca, din care 145,4 milioane proveneau din zona euro.

In ultimul trimestru din 2008, cele mai mari rate de crestere a ocuparii au fost inregistrate in Polonia, de 3%, Slovenia, de 2,2%, Slovacia si Bulgaria, de 2,1%, in timp ce rata ocuparii a scazut cel mai mult in Letonia, cu 5,4%, si Spania, cu 3%, fata de perioada echivalenta din 2007. Pentru Romania nu au fost prezentate date.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri