Fiscul a testat luna trecuta gradul de conformare al contribuabililor, transmitand catre circa 600.000 de firme o adresa prin care le cerea, daca aveau taxe datorate catre stat, sa le plateasca inaintea inceperii unei inspectii fiscale. Aceasta operatiune a fost un proiect pilot, premiera in Romania, potrivit lui Ion Busuioc, directorul general al Directiei Asistenta Contribuabili in cadrul ANAF.

"Au fost selectate peste 600.000 de firme si s-a trimis aceasta adresa cu caracter de atentionare. <In masura in care considerati ca aveti impozite si taxe nedeclarate, puteti sa platiti sumele datorate inainte de a veni inspectia fiscala sau, mai rau, de a trece la executarea silita>. Chiar am primit o adresa in care ne spunea: <Da, intelegem ca avem niste sume neplatite, dar avem dificultati financiare, partenerii nostri nu ne-au achitat integral facturile emise. Pe masura ce vom incasa, ne angajam ca vom plati...etc", a precizat Busuioc.

El a mentionat, totodata, ca, in luna octombrie, incasarile facute de ANAF se situeaza peste cifra programata, insa este foarte greu de cuantificat cat din aceasta crestere se datoreaza acestei adrese de informare.

"Deocamdata nu stim rezultatele, asteptam sa facem o analiza in urma acestei adrese trimise si vom vedea ce efect a avut", a adaugat directorul ANAF.

El a recunoscut ca aceasta este o practica utilizata frecvent in alte tari.

Incepe lupta cu MAREA evaziune: Fiscul a recrutat 850 de oameni pentru DG Antifrauda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri